Bu haber kez okundu.

İstanbul AK Parti İl Başkanı Temurci, Siirt Tanıtım Günleri'ne Katıldı
banner229

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, birtakım kirli pazarlıkların içerisinde olanların, Türkiye'nin önünü kesmeyi başaramayacaklarını belirtti.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Temurci, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay ile Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen Siirt Tanıtım Günleri'ne katıldı.

Temurci, burada yaptığı konuşmada, Siirt'in tarihi, kültürü, el sanatları ve yöresel ürünleri ile başlı başına bir değer olduğunu vurguladı. Siirt'in milli birlik ve kardeşlik adına da önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Temurci, "Siirt evliyalar şehri, alimler yurdudur. Hazreti Veysel Karani'nin, İbrahim Hakkı hazretlerinin şehridir. İslam ile yoğrulmuş ve bünyesinde birçok alimi yetiştirmiş bir şehir.

Üç dilli kardeş şehir Siirt'in zenginliklerini, İstanbul'da görmekten memnuniyet duyuyoruz. Siirt, muhabbetin şehridir. Tarihten bugüne kardeşliğin timsali olmuştur. Bu tanıtım günlerinin düzenlenmesinde emeği geçen ve bugün buraya gelerek şereflendiren tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Temennimiz o ki, birlik bütünlük ve dayanışma içinde olduğumuz, bizi biz yapan bu günler, daim olsun." ifadelerini kullandı.

Siirt'in yeni Türkiye'ye öncülük eden şehir olduğunu kaydeden Temurci, şöyle devam etti: "Siirt'in AK Parti için ayrı bir anlam ve öneme sahip. Siirtlilerin bu dava üzerinde çok emekleri var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık 1997'de Siirt'te okuduğu Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı kitaplarda yer alan Ziya Gökalp'in şiirden ötürü Pınarhisar Cezaevi'ne gönderilmişti.

Cumhurbaşkanımız sırf şiir okudu diye siyasi yasaklı hale geldi. Hapse koydular. 'Muhtar bile olamaz.' dediler. Hamdolsun Siirt evladına, damadına sahip çıktı. Muhtar bile olamaz dedikleri adam, milletten aldığı güçle milletin Cumhurbaşkanı oldu. Türkiye'ye çağ atlattı. Ülkemizin ilerleyip gelişmesi adına dün olduğu gibi bugün de Siirt'e ciddi bir sorumluluk düşmektedir.

Türkiye aleyhtarlığı yapanlara karşı milli birlik ve beraberliğimizi her zamankinden daha fazla yaşamalı ve yaşatmalıyız." Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'nin bölgesel ve küresel ölçekte sözü geçen bir ülke konumuna yükseldiğini aktaran Temurci, sözlerini şöyle tamamladı: "Kardeşliğe en fazla ihtiyacımız olduğu bir dönemdeyiz.

Bütün şer odakları ülkemize karşı topyekun birlik olmuş durumdalar. Ülkemiz bir ateş çemberi içerisine çekilmeye çalışılıyor. Memleketin içinde bulunduğu şu günlerde yaşadığımız sorunları aşmamızın tek yolu kardeşliğimizdir. Birbirimizi daha iyi bir şekilde anlamalıyız. Türkiye aleyhtarlarına karşı doğudan batıya birlik içinde olmalıyız. Hiç şüpheniz olmasın, Türkiye'nin ilerlemesine mani olmak isteyenler kaybedecekler. Milletimiz arasına fitne tohumu ekilmesine asla izin vermeyeceğiz. Birtakım kirli pazarlıkların içerisinde olanlar, Türkiye'nin önünü kesmeyi başaramayacaklar. Ülkemiz ilerlemesine tam kararlılıkla devam edecek. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışı ile birlik ve beraberliğimizi sürdüreceğiz."

Vatandaşların ilgi gösterdiği Selim Temurci, stantları gezdi, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.