Bu haber kez okundu.

İşkur İl Müdürü Ömer Aslan, Esnaf Sanatkarlar Oda Başkanlarını Bilgilendirdi
banner229

Siirt Esnaf Sanatkârlar Odası Oda Başkanları ile ESOB toplantı salonunda ilimizdeki Mali Müşavirlerle; 2019 yılı İş Kurumu teşvikleri, önce iş başı eğitim programı sonra istihdam, ilave istihdam teşviki, ilave istihdam ücret desteği ile ilgili Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) işletmelere yönelik 2019 yılı teşvikleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Ömer Asaln: kurumun 2019 yılı hedefleri işletmelere yönelik teşviklerin önemi konusunda ESOB Oda Başkanlarını bilgilendirdi.

Aslan açıklamasında, istihdam seferberliğinin yoğun olarak sürdüğü bu günlerde Siirtli işverenlerimizi teşvikler ve destekler hususunda hem bilgilendirme hem istifade etmeleri hususunda azami gayret içinde olduklarını belirtti.

İstihdam teşvikleri ve uygulamaları hakkında bilgi veren İŞKUR Müdürü Ömür Asaln, oda başkanları ve yönetim kurulu üyelerine sigortalı işçi çalıştıran işyerlerinin işbaşı eğitim projesi ve ilave istihdam teşvikleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İşverenlerin bu teşviklerden faydalanmalarını isteyen Aslan,"Projeden faydalanmak isteyen esnaflara uygulanacak en önemli şart, çalıştırılacak kişinin birinci ve ikinci derece yakını olmamasıdır.

Program süresi olarak en az üç ay en fazla ise 9 ay olmak üzere sektöre göre değişiklik arz etmektedir. İşyerlerinde en az iki kişi çalıştıran bütün özel sektör işverenler bu desteklerden faydalanabilir. Kurumuzun ilave istihdam destekleri 31 Aralık 2020’ye kadar devam edecektir. Diğer desteklerimiz ise devam ediyor." diye konuştu.

Siirt Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Cemal Koyuncu, esnaf ve sanatkarların zor durumda olduğunu, giderlerini karşılamakta zorlandığını belirterek, İŞKUR desteklerinin hem esnafa hem de istihdama katkı sağlayacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.