Bu haber kez okundu.

İŞKUR'dan Engellilere 50 Bin Liralık Hibe Desteği Devam Ediyor
banner229

Siirt'te engellilerin kendi işini kurmalarına yardımcı olmak amacıyla engelli raporu olan işsizler kendi işlerini kurdukları takdirde İŞKUR’dan 50 bin lira geri ödemesiz destek alacak.
Siirt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Aslan yaptığı açıklamada, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İş Kurumu Genel Müdürlüğünün kendi işini kuracak engellilere 50.000 TL’lik hibe desteği devam ediyor.

Engelli raporu olan vatandaşlar 14 Haziran 2019 tarihine kadar Siirt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne projelerini sunmaları ve Girişimcilik Belgeleri olması halinde projeleri değerlendirilmek üzere Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğüne gönderilecektir.

Hibe miktarı 50.000 (elli bin) TL olduğunu belirten Aslan, Elli bin TL’lik hibenin 36.000 TL’si demirbaş desteği 6000 TL’si kira desteği, 5000 TL’si işletme giderleri 3000 TL’si kuruluş desteğini kapsadığını, Hayvancılık projelerinde kira desteğinin olmadığını söyledi..

Aslan, Girişimcilik Belgesi olan engellilerin 14 Haziran 2019 tarihine kadar projelerini Siirt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne sunmalarını bekliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.