Bu haber kez okundu.

İngilizce Dersi Müzikle Bütünleşti
banner229
Siirt'teki bir lisede öğrencilerin İngilizce dersine karşı korkusunu yenmek ve bu derse olan ilgisini arttırmak amacıyla İngilizce şarkıların seslendirildiği koro oluşturuldu.
  Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören öğrencilerin İngilizce dersine yönelik ilgilisini artırmak amacıyla oluşturulan İngilizce şarkılarının seslendirildiği koroyla bu derse ilgilerinin arttığı belirtildi.
  Okulun İngilizce Öğretmeni Gizem Durgun, öğrencilerin ilk başta İngilizce koroya katılmak istemediğini, koroya katıldıktan sonra da hem eğlendiklerini hem de bu dili öğrendiklerini söyledi. Siirt'te Türkçe, Kürtçe ve Arapça'nın konuşulduğunu ve bu nedenle kentin "Üç dilli kardeş şehir" olarak Türkiye 'de bilindiğini ifade eden Durgun, "Bizler de ilimizde 4'üncü bir dil olarak İngilizce'yi kazandırmak, ayrıca öğrencilerin şarkılarla İngilizce'yi sevmesi adına böyle bir etkinliği yapmayı uygun bulduk" dedi.
 Öğrencilerin başlangıçta İngilizce korkusu nedeniyle isteksiz davrandıklarını anlatan Durgun, şöyle konuştu: "Öğrencileri toplamakta çok zorluk çekmiştik ama şimdi yavaş yavaş arkadaşlarını gördükçe daha fazla katılım kazandık, daha fazla öğrenci bu koroya katılmak istedi. Koroya katılan öğrencilerin kendilerine güvenleri geldi ve İngilizce şarkı söyleyebildiklerini görüp İngilizce'yi daha fazla heves etmeye başladılar."
 Müzik Öğretmeni Mehmet Zakir Alp ise İngilizce koronun oluşturulması fikrini duyduğu zaman heyecanlandığını dile getirerek, koroya müzikal anlamda destek verdiklerini aktardı. Alp, kentte farklı dillerde koroların olduğunu ama ilk defa bir dili sevdirmek için böyle bir çalışmanın yapıldığını ifade etti.
 Zehra Enüştekin adlı öğrenci de koro sayesinde İngilizce'yi daha çok sevdiğini dile getirerek, "Koro çalışmasında İngilizce'yi daha çok sevdim. İngilizce dersinde de daha aktif bir öğrenci oldum. Bu çalışmayla İngilizce öğrenme isteğim daha çok oldu" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat sevimli 9 yıl önce

geçen de benzer bir yorum yaptım.ama değerlendirilmemiş. sayın site yöneticisi eleştirilere açık olalım.şimdi bu haberi fotoğraf ve videolarla desteklesek. bizde sizin sayenizde bu gençleri dinleyebilsek daha güzel olmaz mı?