Bu haber kez okundu.

İMSİAD Üyelerine Siirt'in Tarihi ve Kültürel Yerleri Tanıtılacak
banner229

Bursa İnşaat Müteahhitleri Sanayi ve İşadamları Derneği (İMSİAD) üyeleri Güneydoğu gezisine çıkıyor.

Siirt İş Adamları Derneği (SİSİAD) Başkanı ve Bilim Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bilim’in Bursa İnşaat Müteahhitleri Sanayi ve İşadamları Derneği (İMSİAD) yönetim kuruluna seçilmesinin ardından Bursa’da ikamet eden dernek üyelerini aralarında ilimizinde olduğu Güneydoğu gezisine getiriyor.

Heyet, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi, kültürel ve turistik yerlerini gezip, yatırım yapılabilecek alanlar konusunda görüşmelerde bulunacak.

Kemal Bilim yaptığı açıklamada; 2-6 Mayıs tarihleri arasında yaklaşık 50 kişilik Bursa İnşaat Müteahhitleri Sanayi ve İşadamları Derneği üyelerini Diyarbakır, Mardin ve Siirt gezisine getireceklerini söyledi.

Bursa İnşaat Müteahhitleri Sanayi ve İşadamları Derneği (İMSİAD) üyelerinden oluşan misafirleri dört gün sürecek gezi kapsamındaki amacımız Diyarbakır, Mardin ve Siirt’in tarihi, kültürel ve turistik yerlerini gezip ziyaret etmek, hem de bölgenin ekonomik ve sosyal hayatını yerinde göstermektir.

Bilim, geziye katılacak heyetin Güneydoğu bölgesini hiç görmemiş olmaları açısından önemli olduğunu ifade etti.

Siirt'in çok zengin bir tarih ve kültür potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Kemal Bilim, "10 bin yıla dayanan geçmişiyle dünyamızın en eski yerleşim birimlerinden biri olan Siirt'in çok zengin bir tarihi ve kültürel potansiyeli mevcuttur.

Veysel Karani Hazretleri, İbrahim Hakkı Hazretleri, Sultan Memduh Hazretleri, Anadolu Selçuklu mimarisinin günümüze kadar gelen en özgün eserlerinden biri olan Ulu Camii, Taşbaşı (Rasılhacar) ve Tillo kale olmak üzere ilimizdeki bu bütün güzellikleri misafirlerimize tanıtma imkanı bulacağız.

Bursa İnşaat Müteahhitleri Sanayi ve İşadamları Derneği üyelerini bu tarihi ve kültürel potansiyelimizi tanıtarak,gezinin ilimiz içinde çok yararlı olacağını ifade etti..

Bilim, Güneydoğu tarihi, kültürel ve turistik yönden çok zengin bir bölge olduğunu ifade ederek, bu tür programların devam edeceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.