Bu haber kez okundu.

İmam Hatip Lisesi Öğrencilerine Cenaze Yıkama ve Tekfin Kursu Verildi
banner229

Siirt Anadolu İmam Hatip Lisesinde uygulamalı cenaze yıkama ve tekfin eğitimi verildi.İmam Hatip Mezunları Derneği ve Ensar Vakfı Siirt Şubesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen eğitimi öğrenciler büyük bir ilgi ile izledi.

Okulun uygulama Camisindeki eğitim Yeni Mahalle Cami İmam Hatibi Muhdi Erkoyuncu ile Melih Camii Müezzin Kayyumu Fahrettin Mersin tarafından verildi.

Yeni Mahalle Camisi İmamı Muhdi Erkoyuncu, her imam hatiplerin hayatın her safhasında insanların yanlarında olduklarını belirten Erkoyuncu “İmam hatipler hayatın her safhasında doğumda bebeğin kulağına ezan ve ikamet okuyarak, düğünde nikahını kıyarak ve vefatında da yıkama tekfin ve defin işlemlerini gerçekleştirerek insanların yanlarında yer alıyorlar.

Onun için şimdiden kendinizi hazırlamalısınız. Mutlaka bir gün ölülerle karşılaşacak ve yıkama tekfin işini gerçekleştireceksiniz.  İlk defa ölü görmenin ürkütücüdür. Buna hazırlıklı olmalısınız.” Dedi.

Eğitim cansız manken ve bir öğrenci üzerinde yapıldı. Eğitimin ardından öğrencilerin konu ile ilgili soruları cevaplandırıldı.

Eğitime öğrencilerin yanı sıra İmam Hatip Mezunları Derneği ve Ensar Vakfı Siirt Şubesi yöneticileri ile okulun yönetici ve öğretmenleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.