Bu haber kez okundu.

banner229
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan "İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Projesi" kapsamında okul müdürleri ve kanaat önderlerine yönelik toplantı düzenlendi.
İletişim ve Ağ Oluşturma Uzmanı Ayça Günçakın, bir otelde gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, nitelikli önlem ve müdahalelerle ilköğretim kurumlarındaki devamı artırmayı hedefleyen projenin, Siirt'inde içinde bulundu 12 pilot ilde uygulandığını söyledi. Günçakın, okula devamın artırılması çok taraflı ve çok boyutlu bir kavram olup, farklı kurum ve kuruluşların olduğu kadar farklı kişilerin de konuya hassasiyet göstermesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.
Eğitimle ilgili girişimlere, plan ve projelere yerel düzeyden gelecek desteğin öneminde değinen Günçakın, şunları kaydetti: "Önemli olan eğitimin gerekli ve yaşam boyu süren faydalı ve zevkli bir süreç olduğunu hatırlamanız ve her fırsatta, uygun ortamlarda bu mesajları vatandaşlara, ailelere, öğrencilere iletmenizdir. Çocukların eğitimini, sorumlu bireyler olarak yetişmelerini desteklemek, sağlıklı, başarılı ve güven içinde büyüyüp gelişmelerini sağlamak ve geleceklerini garanti altına almak hepimizin kutsal görevidir."
Toplantıya, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Dr. Adem Orakçi, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İdris Akbaş, okul müdürleri, ve kanaat önderleri katıldı. Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje, aralarında Siirt'in de bulunduğu 12 ildeki 120 okulda uygulanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SİİRTLİ ÖĞRETMEN 9 yıl önce

ne güzel para harcanıyor bu projelerde. yazık bu paralara. sistemin yanlışlıkları ve topluma maliyeti; birkaç yıl sonra belli olacak. 12 yıllık mecburi eğitim ile köyler boşalacak. üretim duracak. toplumsal değerler zedelenecek. gençler hiç bir şekilde köye dönmek istemiyecek. aile değerleri mahvolacak. lütfen kağıt üzeri projelere aldanmayalım.