Bu haber kez okundu.

İlk Hacı Kafilesi 5 Eylül’de Yola Çıkıyor
banner229
İlimizden Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek hacı adayları gün saymaya başladı.
İlk kafilenin5 Eylül’de yola çıkacağı kutsal yolculukta son kafile 13 Eylül’de ilimizden ayrılacak. Suudi Arabistan'da Geçmişte 52-56 gün olan kalma süresi 40 günü geçmeyecek.
İl Müftüsü Faruk Arvas, Hacı adaylarının eğitimi, İl Müftülüğü tarafından hacılar bir araya getirilerek, beş gün boyunca eğitim verilmiş olup, bu eğitimlerde sağlık konusundaki bilgilendirmeler de Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldığını, Hacı adaylarına yönelik menenjit aşısı, Sağlık İl Müdürlüğü kanalıyla, hacı adaylarımıza uygulanmış, her hacı kafilesi gitmeden önce aşısını yaptırmış ve aşı kartları da Kafile başkanlarına teslim edilmiştir. Müftülüğümüz tarafından, hac yolcularına hac malzemeleri eksiksiz olarak verildiğini, Hacı Adaylarına, Başkanlık tarafından hazırlanan gidiş ve dönüş arasındaki konuları sesli anlatımlı animasyon cd’sinin verildiğini söyledi.
İl Müftüsü Faruk Arvas, hacı adaylarına maddi ve manevi olarak hacca hazırlanmaları tavsiyesinde bulundu. Hac yolculuğu öncesinde kalben ve ruhen hazırlanılmasının önemine değinen Arvas, şöyle konuştu: "Manen bir hazırlık olmadığı zaman maddi hazırlığın da çok bir anlamı olmuyor.
Hacı adaylarına, diğer maddi hazırlıklarını yapıp sağlıklarını korumaları, kendilerine iletilen bilgileri iyi anlamaları ve gereğini yapmaları konusunda tavsiyesinde bulunuyoruz. Bu ibadet yolculuğudur. İbadetin gereği neyse onu yapmalarını arzu ediyoruz."
Arvas, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hacı adaylarına ibadetlerini eksiksiz yapabilmeleri için rehberlikte bulunacaklarını vurguladı. Her türlü yardımda bulunmalarına rağmen işin çoğunun hacılara düştüğünü aktaran Arvas, şunları kaydetti: "Hacı adaylarımızın, kendilerini hazırlayıp, hac yolculuğunda karşılarına çıkacak meşakkatleri göğüslemeye hazır olmaları gerekiyor.
Çünkü biz ne kadar tedbir alsak da maalesef zorluklarla karşı karşıya kalıyoruz. İşin tabiatında bu var. Peygamberimiz de hacca gidenlerin toza toprağa belenmesi gerektiğini hadislerinde ifade ediyor. Öyle de oluyor zaten."

Anahtar Kelimeler:
SiirtHac Kafilesi5 EYLÜL
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.