Bu haber kez okundu.

İlimizde Sertifikalı Tohum Üretimi Artıyor
banner229

Sertifikalı tohumluk karşılanması amacıyla ilimizde 2 adet tohumluk üreticisi firma tarafından 142 adet buğday, 2 adet arpa, 42 adet mercimek ve 8 adet nohut çeşidi üretimi gerçekleştirilmektedir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Demirhan tarafından yapılan açıklamada; “Üretici firmalar tarafından verilen beyannamelere göre 2018 yılında sertifikalı tohumluk üretimi amacıyla 10.037 dekar buğday, 100 dekar arpa, 3.411 dekar mercimek ve 576 dekar nohut olmak üzere toplamda 14.124 dekar alanda tohumluk üretilmiştir.

Müdürlüğümüz kontrol görevlilerince sertifikalı tohumluk tarla kontrolleri devam etmektedir. Yapılacak kontroller sonucunda tespit edilen tohumluk miktarları Bakanlığımız Tohum Veri Yönetim Sistemine aktarılacak. İlimizdeki üretici firmalar tohumlukları işleyip ambalajladıktan sonra Müdürlüğümüz teknik personeli tarafından gerekli analizler yapılmak üzere tohumluklardan numuneler alınacak, analiz sonuçları uygun olan partiler sertifikalı tohumluk olarak piyasaya sürülecektir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.