Bu haber kez okundu.

İlimizde İŞGEM Kurulması İçin Çalışma Başlatıldı
banner229

Siirt’te kısa adı İŞGEM olan İş Geliştirme Merkezlerinden bir tanesinin kurulması için çalışma başlatıldı.

Bu amaçla Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Yatırım Destek Ofisi tarafından ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

Valilik, üniversite, belediye, KOSGEB, ticaret ve sanayi odası ve esnaf sanatkar odaları birliği başkanlığı gibi kurumlardan 19 kişinin katıldığı toplantıda, İŞGEM merkezlerinin kuruluş yöntemleri ve işlevleri hakkında bilgi verilerek , yol haritasının çizelgesi çıkarıldı.

Toplantının açılışını yapan Siirt Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdal Özçelik, İŞGEM’lerin kuruldukları illerde iş hayatına yaptığı katkıları anlattı.

Siirt ilinde de bir işgem merkezi kurmayı amaçladıklarını belirten Özçelik “İş Geliştirme Merkezi; bünyesinde barındırdığı işletmelere, işletme geliştirme koçluğu, destek ağlarına ulaşım, finans kaynaklarına erişim imkânı, uygun koşullarda iş yeri mekânı, ortak ofis ekipmanı, ofis hizmetleri gibi hizmetler sunarak işletmelerin en kırılgan oldukları ilk yıllarını sağlıklı bir şekilde aşmalarını ve büyümelerini sağlamak amacıyla kurulan ve işletilen, İşletme Kuluçkası veya İşletme Fidanlığı olarak da adlandırılan merkezlerdir.” dedi.

Toplantıda Ajansın uzmanlarından Naif Çiftçi, İŞGEM’lerin kuruluşu hakkında bilgi verdi. Bölgemizde Van ilinde bir İŞGEM’in kurulduğunu belirten Öz, ajansın destekleri ile Şırnak ilinin Cizre ilçesinde bir İŞGEM’in kurulmakta olduğunu söyledi.

Yine Ajansın uzmanlarından Kadir Öz’de ajansın destek verdiği güdümlü projeler ve başvuru yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Daha sonra katılımcıların görüşleri alındı. Toplantıda DİKA ve Siirt Üniversitesi tarafından İŞGEM’in kurulması konusunda ayrıntılı bir fizibilite raporunun hazırlanması ve bu raporun olumlu çıkması durumunda, yine bu iki kurumun rehberliğinde bir merkezin kurulmasının yararlı olacağı kanaatine varıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.