Bu haber kez okundu.

İlimizde Bulunan Yabancı Uyruklular Türk Kızılay’ın İftarında Buluştu
banner229

Siirt’te muhacir ensar kardeşliği bir kez daha gerçekleştirildi. İlimizde bulunan Suriyeli, Iraklı Afganlı, Azerbeycanlı ve Yemenliler Kızılay Siirt Şube başkanlığının verdiği iftar yemeğinde buluştu.

Bir düğün salonunda gerçekleştirilen iftar yemeği Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. İftarın ardından Arapça ilahiler okundu. İftar yemeğinde bir konuşma yapanTürk Kızılayı Siirt Şube Başkanı Nihat Altunç  Kızılay'ın ev sahipliğinde birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren iftar sofrasında buluşmaktan memnuniyet duyduklarını aktardı.

“Kızılayın veren el ile alan el arasında bir köprüdür. Ramazan ayında yapmayı planladığımız birçok hayır etkinliğinin ilkini bu gün ilimizde bulunan muhacir kardeşlerimizle geçekleştiriyoruz. Bunu bize nasip ettiği için Allaha şükrediyoruz.” Altunç kendilerine destek veren iş adamlarına teşekkür etti.

İftar yemeğine katılan AK Parti Milletvekili Osman Ören'de yaptığı açıklamada ensar muhacir kardeşliğinin gerçekleştiğini belirtti.

Türk Kızılayı yetkililerine bu anlamlı sofra için teşekkür eden Ören, "Suriye, Afganistan, Türkmenistan ve diğer ülkelerden ilimize gelen kardeşlerimizle aynı sofrada olmaktan ve bu kardeşlerimizi Siirt'te görmekten mutluluk duyuyoruz. Allah kardeşliğimizi daim etsin." dedi.

Kızılay Şubesi yetkililerine teşekkür eden Ören Allah her zaman bu kardeşliğimizi daim etsin.Biz ensar muhacirden ziyade biz bir ümmetiz. Ümmet arasındaki sınırların kaldırılması gerektiğine dikkati çeken Ören, şunları kaydetti:"Aramızdaki sınırları kaldırmamız lazım. Siirt'te Arap, Türk, Kürt aynı bağları ve duyguları taşıyoruz. Değişik yerlerden ilimizde bulunan 5 bin kardeşimiz var. Onları da Siirtli kabul ediyoruz."

Biz onları muhacir olarak görmüyoruz. Onları bu memleketin birer evladı olarak görüyoruz. Onların başımızın üstünde yeri var.” Dedi.

İftar yemeğine İl Müftüsü Ahmet Altıok,Milli Eğitim Müdürü İsa Güneş,AFAD Müdürü Cahit Akkoyun,Göç İdaresi Müdürü Abdullah Kaplan, Kızılay eski başkanı Yener Tanık ve bin civarında davetli katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kerem 5 yıl önce

bir çok vakıf dernek ve kuruluşun İftar sofralarına bürokratlar baş masada görevliler davetli fakirlerden fazla boy boy resim paylaşımları oysa dinimiz sağ elin verdiğini sol elin bilmemeli emri var şimdi bazıları diyecekki bu resimleri teşvik için paylaşıyoruz çokta inandırıcı gelmiyor Allah hepimizi ıslah etsin haberde yazıldığı gibiyse 1000 kişi katılım olduğu yazıyor (Öyle görünmüyor resimde ) bu iftar için yapılan harcamalar 100 evin ramazan ayı ihtiyacını karşılardı

Avatar
Cahit eren 5 yıl önce

fakirlerden ve yabancılardan çok başkaları var ne iftar ne iftarlar

Avatar
Hanzade Atasay 5 yıl önce

Yusuf İslam şöyle diyor "Ben kuranı kerimi okudum Müslüman oldum, İlk önce Müslümanları tanısaydım asla Müslüman olmazdım." anlayana....