Bu haber kez okundu.

İlimiz Arıcılarına Hibe Desteği
banner229
    İlimizdeki arıcıları desteklemek,  bal ve arı ürünlerini arttırmak amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanan Stratejik Yatırım Planı çerçevesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen, Diyarbakır Batman Siirt Kalkınma Projesi kapsamında son olmak üzere İlimizde arıcılık yetiştiriciliği konusunda çıkılan hibe başvurusuna arıcılarımız tarafından büyük ilgi gösterildi.

     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarımsal Alt Yapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğünce yürütülen Diyarbakır Batman Siirt Kalkınma Projesi kapsamında 24 Kasım 2014 – 10 Aralık 2015 tarihleri arasında hibe ilanına çıkılmıştır.

    Söz konusu hibe ilanı ile 109 adet başvuru kabul edilmiş olup kabul edilen proje sahipleri ile sözleşme imzalanmıştır.  Proje kapsamında arıcılarımıza boş kovan ve arıcı barınağı konularında %70 hibe desteği verilmiştir. Proje ile toplam 71 adet arıcı barınağı ile 2625 adet boş kovan dağıtımı yapıldı.

 Kabul edilen projelerin toplam bedeli 582.325 TL olup, dağıtılan hibe miktarı ise 407.627,50 TL'dir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.