Bu haber kez okundu.

İl Özel İdare Ekipleri Hasta Çocuğa 8 Saatte Ulaşabildi
banner229

Siirt'in Pervari İlçesine bağlı Çavuşlu ve Dolusalkım'da karla mücadele çalışması yapan Siirt İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri Çavuşlu köyünde ikamet eden yüksek ateş sonucu hastalanan 10 yaşındaki Fazile Olga ulaşarak 112 Acil Servis ekiplerine teslim ettiler.
Siirt'in Pervari İlçesine bağlı Çavuşlu köyünde ikamet eden 10 yaşındaki Fazile Olga yüksek ateş sonucu hastalandı. Köy yolunun kapalı olması sebebi ile Fazile'yi ilçe Devlet Hastanesine getiremeyen aile İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri ve 112 Acil Servis ekiplerinden yardım talebinde bulundular. Ekipler 10 Yaşındaki Fazile Olga'yı alarak 112 Acil Servis Ekiplerine teslim ettiler. Siirt Devlet Hastanesine getirilen ve burada tedavi altına alınan Fazile Olga'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 
CANPOLAT; "ÖNCELİĞİMİZ KÖYLERDE MAHSUR KALAN HASTALARIMIZ" 
Siirt Pervari İlçesine bağlı Çavuşlu ve Dolusalkım köylerinde karla mücadele çalışmasının aralıksız devam ettiğini açıklayan Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat; bölgede karla mücadele çalışmalarının devam ettiği, İl Özel İdaresi iş makinalarının 7/24 saat çalıştığını açıkladı.

Özellikle Pervari, Eruh ve Şirvan İlçelerinde karla mücadele çalışmalarının yanı sıra hasta kurtarma çalışmalarının da yapıldığını açıklayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat; "Önceliğimiz köylerimizde mahsur kalan hastalarımızı 112 Acil Servis ekiplerine ulaştırmaktır.

Bölge karla zaman zaman kara yağışlarının yanı sıra tipilerin meydana geldiğini açıklaya bilirim ve ekiplerimiz bu bölgelerimizde 7/24 saat çalışarak yolların açılmasını sağlamaktadır. Şuana kadar toplam 95 köy yolumuz ulaşıma açılmıştır ve bu gün içerisinde devam edecektir" dedi.
15 KİLOMETRELİK YOLU 8 SAATTE GİTTİLER
Siirt'in Pervari İlçesine bağlı Çavuşlu köyünde aniden rahatsızlanan 10 yaşındaki Fazile Olga'nın yardım çağrısına gitmek isteyen İl Özel İdaresi Karla Mücadele Ekipleri ve 112 Acil Servis ekipleri 8 saat sonra Fazile Olga'ya ulaşa bildiler. Köye ulaşmak için Şirvan İlçesine bağlı Yağcılar köyü istikametini kullanan İl Özel İdaresi ekipleri, 15 kilometrelik yolu 8 saatte aşa bildiriler.
 Gelen ihbar üzerine gündüz saatlerinde ekiplerin İl Özel İdaresi İş Makinalarının ve 112 Acil Servis ekiplerinin yola çıkarıldığını açıklayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat; "Çukurlu köyünde aniden rahatsızlanan 10 yaşındaki Fazile Olga'nın imdadına yaklaşık 8 saat sonra ulaşa bildik.

Bölgemizde yoğun kar yağışından ötürü bir çok noktalarda 3 metreye üzerinde kar yağışı yağmış idi ve sebepten ötürü Karla mücadele ekiplerimiz işi oldukça zorlaştı ancak ekiplerin yaşadıkları tüm zorluklara rağmen ekiplerimiz köy ulaşarak hasta Fazile Olga'yı 112 Acil Servis ekiplerine teslim ettim etik ve durumunun iyi olduğunu öğrendik" dedi. 
BABA REŞİT ONGA; "ALLAH RAZI OLSUN"
Pervari ilçesine bağlı Çukurlu köyünde kızının aniden rahatsızlanmasından ötürü büyük çaresizlik çektiklerini açıklayan 10 yaşındaki Fazile Olga'nın babası Reşit Olga, kızının sağlığının iyi olmasından ötürü büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Ekiplerin kızına ulaşması için yaklaşık 8 saat kar kapanan yolu açtıklarını belirten baba Reşit Olga, "Allah devletimize ve Milletimize zeval vermesin, kızım rahatsızlandığı an itibari ile ekiplere ihbarda bulunduk. 4 çocuk babasıyım, 6 çocuğumu çeşitli hastalıklardan ötürü kaybettim. Fazile hastalanınca çok endişelendim, ancak sağ olsun ekipler köyümüze ulaştılar ve kızımı kurtardılar" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.