Bu haber kez okundu.

İl Özel Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat; “Malzeme Bizden, Onarım Köylülerden”
banner229

Siirt İl Özel İdaresi yaklaşık 50 yıllık tarihi olan Yerlibahçe ve Billoris köprülerinin onarım masrafını üstlendi.
Siirt kent merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta olan Yerlibahçe (Kıtmıs) köyünde bulunan tarihi asma köprünün onarımı için gerekli malzemeyi Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği üstlenerek köprünün onarımına yardımcı oldu.

Köylülerden gelen şikâyet üzerine köprü üzerinde inceleme yapan İl Özel İdaresine bağlı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü; köprünün köylülerin can ve mal güvenliğine zarar verebilmesinden ötürü onarılması konusunda rapor oluşturuldu. 

Köylülerin şikâyetleri üzerine İl Özel İdare ekiplerini asma köprüye gönderdiğini ve köprünün kullanılmaz halde olduğunu belirten, Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, “Yerlibahçe (Kıtmıs) ve Billoris köprüleri tarihi anlam taşıyan değerlerimizdir.

Köylülerimiz bu köprüleri gün içerisinde sayısız kez kullanıyorlar, buradan araçları ile geçerek bahçelerine ve köylerine gidiyorlar. Köylüler tarafından gelen şikâyetler üzerine ekiplerimiz burada inceleme yaptılar ve yapılan inceleme sonucunda köprülerin onarılması gerektiği kanaatine vardık.

İl Özel İdaresi olarak bizler bu konuda yardımcı olduk ve malzemeyi aldık, köylülerimize teslim ettik. Köprünün zemin ahşap malzemeleri zamanla çürümüş idi, bu çürüme can ve mal güvenliğini tehlikeye koymaktaydı.

Köprüler için gerekli malzemeleri alarak, köylülerimize teslim ettik kendileri sadece işçilik yaptılar ve köprülerimizi onardılar. Burada Devlet köylü işbirliğini pekiştirdik ve asma köprülerimizin onarımını bitirerek daha güvenli bir hale getirdik ve köylülerimiz hizmetine sunduk” dedi.
ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN 
Siirt Merkeze bağlı Yerlibahçe köyüne ulaşımı sağlayan asma köprünün onarılmasından ötürü büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Yerlibahçe (Kıtmıs) Köyü Muhtarı Edip Şeker; “Asma köprümüzün tarihi yaklaşık 50 yıldan fazladır, köyümüze ulaşımı bu köprü sayesinde yapıyoruz, ancak son yıllarda ciddi şekilde köprüde yıpranmalar meydana geldi ve güvenli olmamaya başlamıştı.

Bu konuda köylüler olarak şikâyetlerimizi İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Hıfzullah Canpolat’a ilettik, kendileri buraya bir ekip gönderdi ve onarım için bizlere malzeme yardımında bulundular.

Biz köylüler ise gelen bu malzemeyi alarak asma köprümüzü onardık. Eskisinden daha çok sağlam oldu, bu konuda tüm köylülerimiz adına emeği geçen başta Siirt Valisi Sayın Ali Fuat Atik’e, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat beye ve mesai arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Allah Devletimize zeval vermesin” dedi.
Öte yandan çelik halatlar üzerine ahşap zemin olan köprü 82 metrekare uzunluğunda olup,2.50 metre genişliğindeki köprülerimiz onarılarak köylülerimiz hizmetine girmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ilısu 5 yıl önce

Bir yıl sonra su altında kalacak boş bir masraf

Avatar
Arap Hasan 5 yıl önce

Bay editör srsanıza genel sekretere Sinep köyünde araçları iş makinaları ne yapıyor kime çalışıyor inşAllah fakir fukaranın işinde yolunda çalışıyordur