Bu haber kez okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Suay “Öğrencilere Şefkat ve Merhametle Yaklaşılması Gerekir”
banner229
Eğitimde en büyük hedeflerinin erdemli ve ahlaklı insan yetiştirmek olduğunu söyleyen Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, öğrencilere şefkat ve merhametle yaklaşılması gerektiğinin altını çizdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, yaptığı açıklamada eğitimdeki hedef ve projelerini anlattı.
“Çok güzel okullar yapılabilir ama önemli olan nitelikli insan yetiştirmektir.” diyen Suay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önemli olan erdemli ve ahlaklı insan yetiştirmektir. Bununla ilgili projelere başladık. Bu projelerden bir tanesi, değerler eğitimidir. Ancak erdemli ve ahlaklı öğrenciler yetiştirdiğimiz zaman asıl amacımıza ulaşmış oluruz.
Bu konuda okul müdürleriyle toplantı yaptım. Bir okulda müdür ne ise okul da odur. Bu yüzden değerler eğitimine öncelikle okul müdürlerimizle başladık.
 Çocuklarımıza insan sevgisini öğretemezsek, bizi taşlayan çocuklardan şikâyet etmek gibi bir hakkımız da olmaz. Ayağımıza batan dikenler varsa ya bizim ektiklerimizdir ya da zamanında onları iyi yetiştiremediğimizdendir. Bu konuda eğitim açısından farkındalık oluşturmamız gerekiyor.”
“Çocuklar öğretmenlerden şefkat ve merhamet görmelidir”
Yakıp yıkan, kırıp döken çocukların temelinde sevgisizlik olduğuna dikkat çeken Suay, “Anne ve babadan şefkat ve merhamet görmeyen çocukların, biz öğretmenlerden şefkat ve merhamet görmelidir. Onun için bizlerin, öğrencileri yetiştirirken bu noktada çok daha hassas olması lazım.
Bunun için eğitimde bize bir şeyler kazandırabilecek öğretmenlerle haftada iki gün bir araya geleceğiz. Bir projemiz de eğitim liderliğidir. Bu konuda da idarecilerimize eğitim vereceğiz. Eğitimde başarının artırılması konusunda bir gayret var. İlimizdeki eğitim seviyesini yükseltmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.