Bu haber kez okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Suay, Mehmetçik İlköğretim Okulu İnşaatında İncelemelerde Bulundu
banner229
2015 yılı Ağustos ayında yıkımı gerçekleştirilen 53 yıllık Mehmetçik İlköğretim okulunun temel kazma çalışmaları başladı.
Siirt'te 53 yıl önce eğitim vermeye başlayan Mehmetçik İlkokulu'nun yıkımı yapıldıktan sonra ihale sürecinin tamamlanmasının ardından temel kazma çalışmalarının başladığı görüldü.
Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay, temel kazma çalışmalarını denetlemek üzere inşaat alanına gelerek yüklenici firmadan bilgi aldı. Suay yaptığı açıklamada, 1962 yılında 4 derslikle eğitime başlayan okulun 2017-2018 ortalarında eğitim öğretim yılında 32 derslikle yeni binasında hizmet vereceğini söyledi.
Yeni yapılacak binanın Osmanlı ve Selçuklu mimarilerini yansıtacağını belirten Suay, şöyle konuştu:İlk kurulduğunda 4 derslikle eğitime başlayan ve daha sonra iki defa ek binası yapılan bu okulumuz, 2000 yılında yapılan ikinci binasıyla 20 derslik olarak eğitim öğretimini sürdürüyordu. Bin 340 öğrencimiz burada ikili öğretimle eğitim görüyordu. Mevcut binamızın ihtiyaçları karşılayamaması nedeniyle yıkılması kararlaştırılmıştı.
Yerine de Osmanlı ve Selçuklu mimarilerini yansıtacağını bir bina olacağını ve bu okulumuzun 206-2017 ortalarında 32 derslik ile eğitimine kaldığı yerden devam edeceğini belirtti.
Suay, Mehmetçik İlkokulu öğrencilerinin 2015-2016 eğitim öğretim yılında Mehmet Akif Ortaokulu'nda eğitim görmeye devam ettiklerini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.