Bu haber kez okundu.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
banner229

Siirt İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı son toplantısı yapıldı. Valilik toplantı salonunda Vali Ali Fuat Atik Başkanlığında yapılan toplantıda, 2018 yılında ilimizde gerçekleştirilen yatırımlar ele alındı.

Vali Ali Fuat Atik, 2018 yılı 4. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, il genelinde 2018 ekim ayı itibariyle 351 proje üzerinde çalışmalar yapıldığını söyledi.

Projelere ayrılan ödenek miktarının 572 milyon 346 bin lira olduğunu, 238 milyon 43 bin lira harcama yapıldığını belirten Vali Atik, "Projelerin nakdi gerçekleşmeleri yüzde 42, fiziki gerçekleşmesi ise yüzde 55 olmuştur. 351 projeden 115'i tamamlanmış, 140'ı devam etmekte, 28'i ihale aşamasında ve 68 projeye de çeşitli nedenlerden dolayı henüz başlanamamıştır." diye konuştu.

Kentte yatırımların gerçekleşme seviyeleri istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Atik, şöyle konuştu: "İlimizde çalışma mevsiminin nispeten uygun olduğu bugünlerden itibaren kurum ve kuruluşlarımızın mevsim şartlarından azami şekildi faydalanarak çalışmalarını hızlandırmaları ve başlanamayan projelerin hızla hayatta geçirilmesi için gerekli hassasiyeti göstermeleri önem arz etmektedir. Yıl sonunun yaklaşması dolayısıyla mümkün mertebe ödeneklerin tenkis edilmemesine özen gösterilmelidir."

Vali Atik’in açılış konuşmasının ardından yatırımcı kamu kurum ve kuruluş müdürleri gerçekleştirdikleri yatırımlar hakkında bilgi verdiler.
Kurum müdürlerinin ardından Vali Atik, havalimanındaki çalışmalar hakkında havalimanı yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Atik, havalimanın bir an önce hizmete girmesi için gereken hassasiyeti gösterdiklerini belirterek,Havalimanın yaklaşık iki sonra hizmete girebileceği belirtildi.
Vali Atik toplantının kapanışında yaptığı konuşmada kamu kurumlarının daha aktif çalışmaları ve yatarımları zamanında gerçekleştirmeleri gerektiğini belirterek çalışılmadan alınan paraların haram olduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.