Bu haber kez okundu.

İl Genel Meclis Başkanlığına Cangir Bayram Seçildi
banner229

İl Genel Meclisi Başkanlığının ilk oturumu gerçekleştirildi. Siirt İl Genel Meclisi yeni dönem ilk oturumuna en yaşlı üyesi Sabri Basut başkanlık yaptı.

Sabri Basut Başkanlığında yapılan yeni dönem oturumunda İl Genel Meclis Başkanı seçimi yapıldı. Yapılan seçimde AK Partili 15 meclis üyesinin oyunu alan  Ak Partili Cangir Bayram İl Genel Meclisi Başkanlığına getirildi.

Siirt İl Genel Meclisinin 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonraki ilk toplantısı bugün İl Özel İdaresinde toplantı salonunda yapıldı.

İl Özel İdaresinin karar organı olan 22 üyeli Siirt İl Genel Meclisi ilk oturumunda AK Partili 15 üye ile HDP’nin 7 üyesi hazır bulundu. Oturumun ilk bölümünde üyeler meclis başkanını seçti.

 Yeni dönemin ilk oturumu yoklama açılış konuşması İstiklal Marşı ile başladıktan sonra Meclis Başkanın gizli oyla seçilmesine geçildi.

 Meclis Başkalığını 15 oy ile Ak Partili Cangir Bayram kazanırken, HDP’li Hatice Tay 6 oy alırken, oylamada 1 oy ise geçersiz sayıldı.

Meclis Başkanın seçilmesinin arından, Meclis 1.inci Başkan seçimi yapıldı. Meclis 1’inci Başkan vekili seçiminde Necmettin Özger 15 oy alırken, Sabri Basut 7 oy aldı. Necmettin Özger Meclis 1’inci Başkanı Vekilliğine getirildi.

Meclis gündeminin diğer maddesinde ise Meclis 2’inci Başkan Vekilinin gizli oyla seçilmesi oldu. Yapılan gizli oylamada Meclis 2’inci Başkan Vekiliğinde, Hikmet Ekin 15 oy alırken Cemile Alpa 7 oy alırken, 2’inci Başkan Vekilliğine Hikmet Ekin seçildi.

 Gündemin diğer maddesi ise 2 asıl meclis katibinin seçimi idi. Meclis katibinin seçiminde ise Mehmet Gülden Erden, Abdulbaki Tarhan 7 oy alırken, Recep Teğin ve İbrahim Oran 15 oy alarak Meclis katipliğine seçildiler.

2 Yedek Meclis katibi seçiminde Cahit Sevgili, Selçuk Armut 15 oy alırken, Mehmet Kaysi, Abdulkerim Demir 7 oy aldı.

3 İl Encümen seçiminde Cahit Türkoz, Recep Teğin, Remzi Yıldırım 15 oyla İl Encümen seçimini kazanırken, Mehmet Kaysi Abdulbaki Tarhan ve Cemile Alpa 7 oy aldı.

CANPOLAT, ‘AMACIMIZ SİİRT HALKINA HİZMETTİR’

Yeni dönemim ilk Meclis toplantısına katılan Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, meclisin oturumun sonunda Meclis üyelerine yönelik konuşma yaptı.

İl Özel İdaresinin ve Meclisinin amacının Siirt halkına hizmet etmek olduğunu belirten Canpolat “Meclisimizin ilk oturumunu gerçekleştirmiş bulunmaktayız ve Meclis Başkanlığına seçilen Cihangir Bayram’ı kutluyorum. Başkan Vekilliklerine seçilen Necmettin Özger ve Hikmet Ekin’i de ayrı ayrı kutluyorum ve yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

Malumunuz olduğu üzere yaklaşık 2 yıldan beri İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğini yapmaktayım, geçen 2 yıllık süre zarfında siz değerli İl Genel Meclis üyelerimiz ile birlikte diyalog içinde ve istişareli bir şekilde Siirt halkına en iyi bir şekilde hizmet götüre bilmek için elimizden gelen her türlü gayreti saffettik.

Yeni dönemde de yine aynı şekilde elimizdeki imkânları değerlendirerek yine istişareli ve diyalog içinde Siirt halkına, halkımıza hizmet götüre bilmek için hep birlikte elimizden gelen her türlü gayreti inşallah hep birlikte göstereceğiz. Tekrar hepinize başarılar diliyorum” dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat yaptığı konuşmasının arından Meclis’in ilk oturumu münasebeti ile tüm Meclis üyeleri akşam yemeğine davet etti.

Yapılan seçim ve konuşmalarından arından meclisin ilk oturumuna son verilir iken meclisinin 2’inci oturumu yarın aynı saatte toplanması kararı verilmesinden sonra sona erdi.

CANGİR BAYRAM TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Yeni dönemin ilk oturumunda İl Genel Meclisi Başkanlığına seçilen Cangir Bayram tebrikleri kabul etti. İL Özel İdaresi binasında Meclis Başkanlığı koltuğuna oturan Bayram makamında tebrikleri kabul ederek gelen davetlileri ağırladı.

Mecliste oy çokluğu ile seçildiğini belirten Bayram “Yeni dönemde yapılan seçimde seçilmenin mutluluğunu yaşamaktayım ve bu anlamda bana destek veren veya vermeyen herkese teşekkür ederim. Bundan sonraki amacımız hep birlikte Siirt halkına güzel hizmetler vermektir” dedi. HDP’li Meclis üyeleri ise Meclis Başkanlığına seçilen Cangir Bayram'ı makamında ziyaret ederek tebrik ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
siirtli çaycı 5 yıl önce

sayın mülkü amirlarimbu gidişle daha satılacak çooook şe olacak bu daha lele dahada lolosu var

Avatar
Kamuran Ayyıldız 5 yıl önce

Siirt Ethem'e ve yancıları Pervarililere bırakıldı. Siirt'in adı Pervari olarakk değiştirilsin.

Avatar
kazım çakır 5 yıl önce

beğenmiyorsan eğer yollarımız duble yol çekip gidersin kamuran

Avatar
Kemal 5 yıl önce

Bu beylerin tahsil ve başarılı oldukları alanlar projeleri nedir acaba yoksa nufüzlarından dolayımı listelere konmuştur

Avatar
Mepa 5 yıl önce

Gayet iyi olur