Bu haber kez okundu.

İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay,Basınla Bir Araya Geldi
banner229

Siirt İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Siirt’te her kesime ulaştıklarını belirterek, bu güne kadar hiçbir kapının yüzlerine kapanmadığını söyledi.

Polisevinde ilimizde görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek,  halktan büyük destek gördüklerini belirtti.

Ellerinde yaptıkları çalışmalara ilişkin istatistiki verilerin olduğunu ve bu verilerin kendi gözlem ve düşünceleri ile uyuştuğunu belirten Kızılay “Elimizde yaptığımız çalışmalar ilişkin rakamsal veriler var. Bunlar bizim düşünce ve gözlemlerimizle de uyuşuyor. Ancak rakamlara bakmıyoruz.

En büyük oyun istatistiklerde yapılabilir .Bu nedenle rakam vermekten kaçınıyorum. Önemli olan aldığımız mesafedir.2.5 yıldır Siirt’te görev yapıyorum. Bu süre içerisinde halkın her kesiminden büyük destek gördük.Hiç bir kapı yüzümüze kapanmadı.İl merkezinde ilçelerde ve köylerde de hiçbir kapı yüzümüze kapanmadı.Bu da bize halkımızın olan güvenini gösteriyor. Halkımız bize büyük destek veriyor.”dedi.

Terör konusunda çok iyi bir konumda olduğumuzu belirten Kızılay, halkın bu konuda destek verdiğini ve terör örgütüne katılımların yok denecek düzeye geldiğini belirtti.

Cana ve mala yönelik asayiş olaylarının her ilde olduğu gibi Siirt’te de meydana geldiğini belirten Kızılay, burada önemli olanın bu olayların ne kadarının aydınlatıldığı konusunun olduğunu ve İl olarak bu konuda çok iyi bir durumda olduklarını, her konuda olduğu gibi bu konuda da daha iyi duruma gelebilmek için çaba harcadıklarını söyledi.

Siirt’in kanayan yarası olan tefecilik konusuna da değinen Kızılay, bir yıllık bir hazırlığın ardından çok başarılı iki operasyona imza attıklarını belirtti.Bu operasyonlar konusunda çok sayıda kişinin tutuklandığını belirten Kızılay, bu konu üzerinde hassasiyetle durmaya devam edeceklerini ifade etti.

Gençleri zehirleyen uyuşturucu tacirlerine karşı çok iyi bir mücadele verdiklerini hatırlatan Kızılay bu mücadelenin yanı sıra, okullarda verdikleri eğitimlerle gençleri bilinçlendirmeye çalıştıklarını ifade etti. 

Siirt’te oluşturulan düğün konvoylarına ve havai fişek atımı konularını takip ettiklerini belirten Kızılay, havai fişeklerin atılmasının zamana bağlı olmaksızın valilik kararıyla yasaklandığını hatırlattı. Kızılay düğün konvoylarının oluşturulmasının saat 23.00 ten sonra yasak olduğunu buna uymayanların ise cezalandırıldıklarını söyledi.

Terörü bitirdiklerini belirten Kızılay basın toplantısında ağırlıklı olarak üzerinde durduğu trafik sorunu konusunu çözemediklerini belirterek, Terör narkotik gibi konularda vatan haini ve insanları zehirleyen insanlarla karşı karşıya olduklarını belirten ve bunlara gereken cevabın verildiğini belirten Kızılay, trafik sorununun yalnızca cezalarla çözülemeyeceğini ifade etti.

Trafik sorununun çözümünün toplumun bilinçlendirilmesine bağlı olduğunu belirten Kızılay bu konuda basında yer alan bir haberin insanlar üzerinde sayısız cezadan daha etkili olduğunu ve bu konuda basın mensuplarının desteklerini beklediklerini söyledi.

Basın toplantısı, Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay'ın soruları cevaplandırması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.