Bu haber kez okundu.

İklimSa Bayi Sinan Efe’den Klimalara Bakım Uyarısı
banner229

Siirt SİEMENS Bayi ve Siirt iklimSA bayii ve servisi yetkilisi Sinan Efe,"Klimaların uzun yıllar performansını koruyarak kullanılması için periyodik olarak yılda iki kez bakım yapılması gerekiyor. Bakımların yapılmaması durumunda klimanın ısıtma ve soğutma kapasitesi düşerken, gereksiz elektrik sarfiyatı da oluşabiliyor." uyarısında bulundu.

"FİLTRE VE GENEL BAKIM ÖNEMLİ"

Tüketicinin sessiz ve tasarruf sağlayan invertörlü klimaları daha çok tercih ettiğini dikkat çeken Efe, "Klimanın kullanıcı tarafından yapılması gereken filtre temizliği gibi bakımları kesinlikle ihmal edilmemelidir.

En geç 2-3 senede klimanın iç ve dış ünitesinin yetkili servis tarafından ciddi bir bakıma alınarak ilk günkü gibi tertemiz yapılması kullanıcının sağlığı açısından çok önemlidir.

Soğutmada kullanıcı sağlığı açısından dış ortam ısısıyla aradaki fark çok fazla olmamalıdır. Aradaki fark fazla olması durumunda dış ortama çıkıldığında vücut bir bocalama yaşar ve ortaya çeşitli sağlık sorunları çıkar. Bu anlamda klima kullanımı konusunda bilinçli olmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Çok daha temiz ve steril bir ortamda çalışmak ve yaşamak için kullanmakta olduğumuz klimaların bakımının periyodik olarak yapılması gerektiğini belirten Sinan Efe, gerekli özen gösterilmeyen, temizlenmeyen klimalar zamanla bakteri oluşumuna sebebiyet veriyor ve çalıştırdığınızda yaydığı kötü kokular yüzünden son derece rahatsız edici oluyor.

Problemsiz çalışan, sisteminde gaz kaçağı bulunmayan bir klima sistemi hem daha iyi performans gösteriyor hem de uzun ömürlü oluyor. Bu da elektrik faturanıza yansıyor, ayrca iki-üç yılda bir yeni klima satın almak zorunda kalmıyorsunuz. Her şeyden öte; klimalar zamanında bakımı yapılmadığında ve doğru kullanılmadığında astım ve lejyoner ve kalp hastalıklarına da neden olabiliyorlar.

Bakımı yapılmayan klimalar özellikle bebek ve çocuklarınızın solunum sistemini etkiliyor, alerjik reaksiyonları ve enfeksiyonları tetikliyor. Sevdiklerinizin ve eğer bir işverenseniz çalışanlarınızın sağlığı için klimalarınızın bakımını yılda iki kez yapmanız ya da yaptırmanız gerekiyor.

Klimaların bakım ve temizliklerinin yanı sıra yukarıda da değindiğimiz gibi gaz dolumu gibi diğer teknik detayları da önemsenmeli. Yeterli gazı olmayan klimalar hem performans açısından hem de olası teknik arızalar açısından olumsuz sonuçlar doğurabiliyor.

Kullandığınız filtreleri, tipine göre düzenli aralıklarla temizlemeli, temizletmelisiniz. Hava filtresi, klimalarda ön panelde yer alıyor. ön paneli açıp kolayca erişebilirsiniz. Filtreyi çıkardıktan sonra suyun altına tutarak yıkayabilirsiniz. Herhangi bir ek temizlik maddesi kullanmayın ve su, sıcak olmasın.

Filtreyi yıkadıktan sonra güneşte kurutabilirsiniz fakat bu esnada klimanızı sakın filtresiz çalıştırmayın. Filtreniz, yoğun olmayan hafif tozlanmalar için elektrik süpürgesi ile de temizlenebilir. Filtre, sıcak yaz dönemlerinde 15 günde bir temizlenirse klimanız gayet iyi sonuçlar verecektir. Bu, hem sağlığınız için oldukça faydalıdır hem de klimanın verimini de artıracaktır.

Temizlik, sadece oda ünitesinde değil merkezi ünitede de gerçekleştirilmeli. Ayrıca boruları da temizlemelisiniz, çünkü temizliği en çok ihmal edilen parçalar da borular...

Daha detaylı bakım için yetkili servisten yardım alın.

Yetkili servis; elektrik tesisatını kontrol edecek, fan pervanelerinin kanatçıklarını, evaporatör ve kondenserin, drenaj tavasını ve hattını çok daha hassas, güvenli ve doğru bir şekilde temizleyecektir. Duyu ile ses kontrolü ve estetik görüntü kontrolünü de gerçekleştirecektir.

Daha büyük klima çok daha iyidir anlamına gelmiyor. Klima satın alırken klimayı yerleştireceğiniz odanın metrekare değeri, yüksekliği ve güneş alıp almadığı gibi detayları satış temsilcisiyle detaylı olarak konuşun ve ihtiyacınızdan daha büyük bir klimanın evinizi soğutacağını, sağlık ve ekonominizi bozabileceğini unutmayın.

Hava sıcaklığının 30 derece olduğu bir günde klimanızı 24 derecenin altına indirmemeye özen göstermelisiniz çünkü, hem klimanızın verimi hem de sağlığınız için iç ve dış sıcaklık farkının 6 dereceyi geçmemesi gerekiyor.

Sinan Efe, doğru klima seçimi ve kullanımında dikkat edilmesi gerekenler hakkında da bilgi verdi.

Klima seçiminde dikkat edilmesi gereken konuların başında mekanın ısıtma ve soğutma ihtiyacının doğru bir şekilde belirlenmesinin geldiğini aktaran Efe, "Klimanın yüksek kapasiteye sahip olması o klimanın doğru klima olduğunu göstermiyor. Klimanın kullanılacağı mekandaki insan sayısı, mekanın ısı kayıp kazançları, bina yönü, yalıtım durumu gibi pek çok faktöre dikkat edilerek seçim yapılması avantaj sağlıyor.

Doğru kapasitede klima seçimi enerji tasarrufu sağladığı gibi ihtiyaç duyulan iç ortam havasının, konforlu bir ses seviyesi ile elde edilmesine de imkan tanıyor." bilgilerini verdi.

Klimanın kullanım ömrü boyunca sorunsuz performans sergileyebilmesi ve yüksek konfor sunabilmesi için mekanın ihtiyaçlarına uygun kapasite ve tipte bir klimanın belirlenmesi gerektiğini ifade eden Sinan Efe, klimanın montajının doğru yere yapılması gerektiğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.