Bu haber kez okundu.

İki Tesis Bürokrasinin Kurbanı Oldu
banner229

Güç Birliği tarafından kurulan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan ve Siirt için bir umut olan Birlik Süt ürünleri tesisi bürokrasinin kurbanı oldu.

20 kişiye iş istihdamı sağlayan fabrikanın desteklenmemesi, bürokrasinin ilgisiz kalması ve süt bulamadığından dolayı fabrika kapatılarak kaderine terk edildi.

Ayrıca kırsal kalkınma kapsamında yapılan başvuruların evrak eksikliği bahane edilerek desteklenmemesinin yanı sıra, kırsal kalkınmadan ilimize gelecek payın başka illere gitmesine sebep oldu.  2009 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan fabrikanın kaderine terk edilmesi vatandaşlarında tepkisine sebep oldu.  Vatandaşlar Sayın Başbakanımızın Cazibe Merkezleri ile ilgili yatırımcıları bölgemize davet ederek yatırım yapmaları çağrısında bulunmasına rağmen ilimizde bulunan iki tesisin kapatılması tepkilere neden oldu.

Daha öncede Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü tarafından mezbahane’nin kapatılması büyük tepkiye neden olmuştu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Mezbahane’nin sağlıklı olmaması nedeniyle  kapatmıştı.

Nüfusu 150 bine yaklaşan ilimizde mezbahane’nin kapatılması ilimizde kaçak hayvan kesiminin artmasına neden olacağı ve denetimsiz yapılan kacak et kesiminin de kırmızı et tüketiminde sağlık riskinin ortaya çıkacağı iddia edilmektedir.

Daha önce Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü edindiğimiz bilgiye göre Mezbahane’nin kapatılmaması için Mevcut mezbahane’nin modernize edilerek hijyenik bir ortamın sağlanması gerektiği belirtilmişti. Muhabirimiz tarafından kapatılan mezbaneye giderek mezbahanenin şartlarını görüntüledik.

Muhabirimiz tarafından yapılan çekimlerde mezbahanenin anlatıldığı kadar sağlıksız olmadığı görüntülendi. Bilakis son iki aydır ilimizde yapılan kesimlerin daha sağlıksız yapıldığı belirtiliyor.

İlimizde mezbahane’sinin kapanması ile birlikte kaçak ve denetimsiz kacak et kesiminin arttığı, bununda et tüketiminde sağlık riskleri ile tüketiciyi tehdit edeceği şeklinde bu riskin ortadan kaldırılması için belediye yetkililerinin mezbahanede incelemelerde bulunarak, yeni modern bir mezbahane yapıncaya kadar değerlendirilmesi isteniyor.

 Mezbahene yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde et entegre tesisini yenilemek istediklerini ancak kırsal kalkınma projeleri kapsamında yaptığımız başvuruların desteklenemeyerek reddedildiklerini belirterek, modern bir mezbaheneye dönüştürebilmek için 3 milyon TL’ye ihtiyaç olduğunu bunu da kırsal kalkınma projesi kapsamında yapmak istediklerini ancak evrak eksiklikleri bahane edilerek reddedildiğini belirttiler. Mezbahene yetkilisi eğer kırsal kalkınma projesiyle bizler destek sağlanmış olsaydı mezbaheneyi yenileyecektik ve belediyeyi büyük bir külfetten kurtarmış olacaktık ifadelerini kullandılar.

MEZBAHANEDEN GÖRÜNTÜLER

GÜÇ BİRLİĞİ TARAFINDAN KURULAN SÜT FABRİKASI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.