Bu haber kez okundu.

İHRACAT BAŞLADI
banner229
Son günlerde yumurta fiyatları yükselişe geçti. Boylarına göre daha önce, 6 ile 9 TL arasında satışa sunulan 30 luk kartonların fiyatları 10 TL ye dayandı.
25 yıllık yumurta toptancısı Aydın Sezer yumurtada ki fiyat artışını Suriye ve Rusya’ya yapılan ihracat ile dolar kurundaki artışa bağladı. Fiyat artışlarının toptancı ve perakendecilerin aleyhinde olduğunu belirten Sezer, fiyatlardaki artış yüzünden hem üretimin ve hem de satışların azaldığını belirtti.
Fiyat artışının Türkiye genelinde olduğunu belirten Sezer “Fiyat artışı bütün Türkiye de var. Konya, Bursa gibi yumurta merkezlerinden yumurta getirtmeye kalksak, kartonun 10 TL bize maliyeti bize olacak. O yüzden civar illerdeki çiftlikleri tercih ediyoruz. Şu anda belirli bir boydaki yumurtanın kolisini 9 TL ye mal ediyor ve yine aynı fiyatla marketlere satıyoruz.
Fiyat artışının nedeni Suriye ve Rusya’ya yapılan ihracat ile dolar kurundaki yükselmedir.” Dedi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtYumurtaAydın Sezer
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.