Bu haber kez okundu.

İHH, İbrahim Bilgen Anısına İftar Yemeği Verdi
banner229
Mavi Marmara Gemisi’nde İsrail’in şehit ettiği İbrahim Bilgen anısına Siirt’te iftar yemeği verildi.
2010 yılında Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi’nde gönüllü olarak bulunan ve gemideki sivil vatandaşlara uluslararası sularda İsrail komandoları tarafından otomatik silahlarla saldırılması sonucu şehit olan 9 kişiden biri İbrahim Bilgen anısına 2 bin kişiye yemek verildi.
Naci Kutlu Parkı'nda "Halil İbrahim Sofrası" etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen iftara, Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Vakfın Siirt Şube Yöneticisi İbrahim Ay, 2 bin kişiye verilen iftarda yaptığı konuşmada, geleneksel hale getirdikleri "Halil İbrahim Sofrası" etkinliğine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Siirtlilerin davete icabet etmesinden memnuniyet duyduklarını belirten Ay, şunları kaydetti: "Vakfımıza ait gezici aşevimiz bugün ilimizde şehidimiz anısına iftar verdi.
Ramazan ayında 96 ülkede yoğun çalışmalar yürüten İHH, Türkiye 'nin dört bir yanında da yetimlere ve ihtiyaç sahibi ailelere elinden geldiğince yardım etmektedir. Bu çalışmalar kapsamında ilimizde de çalışmalarımız devam ediyor."
 

İftar yemeğinden sonra İl Müftüsü Faruk Arvas yaptığı  duada, İslam coğrafyasında cereyan eden işgal ve katliamların son bulması ve Müslümanların birlik olması için bu mübarek ayda bol bol dua edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.