Bu haber kez okundu.

İçimizdeki Kahramanlar, 15 Temmuz Gecesini Anlattı
banner229

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde yaşananları halka daha iyi anlatabilmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen "Tecrübe Konuşuyor Kahramanlar" etkinliğinin 86'ncısı ilimizde düzenlendi.

Programa, Vali Tutulmaz, eşi Fatma Tutulmaz, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kültür Merkezi'nde sanatçı ve oyuncu İsmail Hakkı Ürün'ün moderatörlüğünde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Sancaklar Çarşı Camii görevlisi Nuri Bildik tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ile başladı.

Kum sanatıyla 15 Temmuz darbe girişimi anlatıldığı programda açılış konuşması yapan Vali Mustafa Tutulmaz, ‘15 Temmuz gecesi, Siirt halkının milli iradeye sahip çıkarak, 15 Temmuz gecesinin kahramanları olduğunu’ söyledi.
Siirt'in o gece zırhlı araçlardan binlerce silahın sıkıldığını belirten Vali Tutulmaz ‘Allah'a şükür şehit ve gazi olmadan geceyi hep beraber atlattık. 15 Temmuz'u her zaman hatırlamamız gerekiyor. Eğer 15 Temmuz'u unutursak biliniz ki bu millet kendi içinde yeniden sıkıntılarla baş başa kalacaktır. Çünkü çevremize baktığımız zaman İslam’ın, bu bölgenin en lider konumunda olan ülkesi Türkiye'dir. Bu ülkenin lider olmasının, bütün mazlumlara kapılarını açması, onlara yardım etmesi, tarih boyunca bu milletle uğraşan batılıları daha fazla düşman haline getirmektedir. 15 Temmuz da o haçlı zihniyetinin geri gönderildiği, inşallah bir daha bu topraklarda çıkamayacağı bir gündür.’ dedi.

Vali Tutulmaz, benzer durumları yaşamamak adına o günün kahramanlarının yaşadıklarını anlatmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Vali Tutulmaz'ın konuşmasının ardından 15 Temmuz gazileri yaşadıklarını anlattı.

Programda 15 Temmuz gazilerinden Mehmet Şükrü Kıntaş, Muhammed Enes Karagöz ile Mesut Yeşilyurt, 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarını aktardı.

Mehmet Şükrü Kıntaş yaptığı konuşmada, ‘Atatürk Havalimanı'na giden tankların yolunu hafriyat tırıyla kapattıklarını belirterek, darbe gecesi kardeşimle hemen elbiselerimizi çıkardık ve tankların egzozlarını tıkama başladık. Yetersiz kaldı, çünkü egzoz boruları büyüktü. Bunu söyleyince sokağa çıkan herkes üzerlerindeki elbiseleri çıkarıp bize verdi.

Pet şişe, ayakkabı ve sopalarla egzoz borularını tıkadık. Bir iki dakika geçmeden tankın stop ettiğini görünce bir baktık ki tankın kapağı açıldı. Darbeciler boğulma tehlikesi geçirince kendileri dışarı çıktı. Tankın içerisinde 5 asker gördüğünü ve bunlardan birinin kendisine tüfeğini doğrulttuğunu, ona tokat attığını ve askerlerin silahlarını alarak polise teslim ettiğini, aynı yöntemle 9 tankı durdurmayı başardıklarını ve bu çaba sonucunda tankların Atatürk Havalimanı’na gitmesine engel olduklarını’ söyledi.

Darbe girişimi gecesi Başkent Ankara’da yaşadıklarını anlatan Muhammed Enes Karagöz ise ‘Tankın üstüne çıktım ve birden kolumda acı hissettim. Koluma şarapnel girmişti. Korkmadım ve kolumu sardım. Tankın üstünde oradaki askerlerle konuşma şansım oldu. Niye bunu yaptıklarını sorduğumda görevleri olduğunu belirterek geri çekilmemizi istediler. 'Yapma' dedim ve yalvardım. Sonra silahın dipçiğiyle koluma vurup darp ettiler. Polis güvenlik koridoru oluşturdu ve tankları teslim aldı.’ diye konuştu.

Gazi Mesut Yeşilyurt da 15 Temmuz gecesi Genel Kurmay Başkanlığı önünde yaşadıklarını dile getirdi.

Program, Vali Tutulmaz’ın davetlilere Türk bayrağı işlemeli, üzerinde ’Bu Vatan Size Minnettardır’ yazılı Siirt Battaniyesini hediye etmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.