Bu haber kez okundu.

HÜDA PAR Adaylarından Siirt Basınına Ziyaret
banner229

Yerel basını ziyaret eden HÜDA PAR Siirt milletvekili adayları Mehmet Tetik, İsa Aydın ve Habibe Tan, işsizliğin en fazla olduğu illerden biri kente istihdama yönelik projelerin hazırlanması gerektiğine dikkat çekti.

HÜDA PAR Siirt milletvekili adayları Mehmet Tetik, İsa Aydın ve Habibe Tan, beraberindeki heyetle yerel basını ziyaret ettiler.  

Kentin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunan HÜDA PAR adayları, işsizliğin en fazla olduğu illerden biri olan kente istihdama yönelik projelerin hazırlanması gerektiğine dikkat çektiler. 

Yerel medya mensupları, ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR adaylarına teşekkür ettiler.

Basın ziyaretinin ardından HÜDA PAR il başkanlığı binasına geçen HÜDA PAR adayları, burada yaptıkları açıklamada, kentin sorunlarını yerinde ve bilinçli olarak dile getiren yerel medya yetkilileri ile bir araya geldiklerini belirttiler.

“Siirt in sorunları oldukça fazla”

Siirt’in geçmişten gelen ve halen çözülemeyen birçok sorunu olduğuna değinen milletvekili adayı Aydın, şunları söyledi:“Bu gün Siirt’tin değerli basın mensuplarını ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimiz esnasında gerçekten çok birikimli basın mensuplarıyla karşılaştık. Hem benim hem de diğer milletvekili adayı olan arkadaşlarım için çok verimli bir ziyaret oldu. İnanıyorum ki; önümüzde ki süreçte Siirt’in sorunları ile ilgili Siirtli vatandaşlarımızın sözcüsü olacağız.

Değerli medya mensupları, değerli bilgiler bizimle paylaştılar. Siirt’in sorunları oldukça fazla ve bu sorunları yerelde bulunan yetkililere ileteceğiz. Nihayetinde bu şehrin huzuru, güzellikleri hepimizindir. Huzursuzluktan, kaostan hepimiz rahatsız oluyoruz. Bu sorunların çözümünde bütün yetkililer ve iktidar ellerinden geleni yapmalıdır.”

“Siirt Havaalanı neden hala açılmıyor?”

İşsizliğin en fazla bulunduğu ilerden biri olduğuna vurgu yapan Aydın, “Siirt’in istihdam olsun, şehre giriş yolları olsun ve esnafın sıkıntıları ile ilgili yıllardan bu yana biriken sıkıntıları var bu sorunlar bizim için çok önemlidir.

Mesela Siirt’in yıllardan bu yana çözülemeyen havaalanı meselesi var. Havaalanı neden kapatıldı, neden bir türlü tamamlanamıyor? Bunlar hep soru işareti olarak akıllarda kalıyor. Bu şehir bu sorunları hak etmiyor ve çok daha güzel şeyleri hak ettiğine inanıyorum. Siirt işsizliğin en fazla olduğu illerden biridir. İstihdama yönelik projeler üretilmelidir.” diye konuştu.

“Siirt maalesef hizmetlerden yoksun kalmış”

Türkiye’nin birçok ilinde büyük projeler bitirilirken Siirt’in hizmetlerden geri kalmasının nedenini anlayamadığını dile getiren Aydın, “Gördüğüm kadarı ile yeşil alanları pek bulunmuyor, yollar bir köyü andırıyor. Şehrin Bazı noktalarına girdiğinizde yollar güzel gözüküyor ama şehri gezdiğinizde yollar köy yollarının anım satıyor. Özellikle Eruh ve Şırnak güzergâhında ki yollar olsun gerek Van-Çatak güzergâhı olsun ve Batman ile Kurtalan güzergâhı maalesef bitirilemediği için büyük bir sorun, hâlbuki diğer illerde çok daha büyük projeler bitirildiği halde maalesef Siirt bu hizmetlerden yoksun kalmış. İnsanlar ıstırap içindeler 45 kilometrelik Van-çatak yolu 30 yıldır bitirilemedi.

Neden, sebebi nedir acaba? Hâlbuki 45 kilometrelik yol bir devlet ve iktidar için hiç bir şeydir.  Maden büyük projeler yapmakla övünüyorlar neden bu yollar yapılmıyor sebebi nedir? Bunların mutlaka giderilmesi gerekir. Biz HÜDA PAR olarak; inşallah şehrin genel sorunlarını çözme noktasında sözcülüğünü yapmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.