Bu haber kez okundu.

“Hoşgörü Satrançta Buluşuyor” Projesi İlimizde Start Aldı
banner229

Siirt CEDİD Derneğinin Avrupa Birliği Erasmus+ Gençlik Programları kapsamında sunduğu “Hoşgörü Satrançta Buluşuyor”  projesi  ilimizde start aldı.

Siirt CEDİD Derneğinin yapmış olduğu proje kapsamında Türkiye, İspanya, Romanya, Hırvatistan ve İtalya'dan Siirt’te gelen 31 satranç sporcusu ile farklı kültürdeki gençler bir araya gelerek gerek ülkemizde gerekse Avrupa çapında hoşgörünün geliştirmesi için satranç sporu yoluyla ön yargılar ve ırkçılık gibi topluma zarar veren fikirlerin gençler arasında azaltılması hedefleniyor.

CEDİD Derneği Başkanı Serdar Özyeşil yaptığı açıklamada; Projenin 10-16 Nisan tarihlerinde Siirt yerelinde, Satranç turnuvaları, Sokak etkinlikleri ve Türkiye Satranç federasyonun ortaklığı ile panel düzenleneceğini, Bunun yanında kültürel geziler ve kültür gecesi gibi etkinlikler de yapılarak gençlerin birbirini daha iyi tanıması ve anlamasına imkân verileceğini ifade etti.

Özyeşil, Türkiye, İspanya, Romanya, Hırvatistan ve İtalya'dan farklı kültürlerden gelen gençler birbiri ile kaynaşacak, gençlerde ve toplumda Avrupalılık Bilinci güçlenecek ve farklı kültürlere karşı ön yargılar kırılacağını söyledi. 

Proje ile elde edilmesi beklenen kazanımlar Avrupa Vatandaşlığı bilinci Hoşgörü Önyargılarda değişim Kültürel farklılıklara saygı Yeni arkadaşlıklar İletişim becerilerinin gelişmesi Satranç sporunu öğrenmek veya geliştirmek olacaktır.

Proje sonunda katılımcı gençlere Youthpass, Europass ve Satranç Katılım Belgeleri verilecek.”

Özyeşil, Siirt’te gerçekleşecek olan hareketlilik 7 gün olacağını, Projenin hazırlanmasında mesai mefhumu gözetmeden bize önemli katkılar sağlayan Siirt Valiliği AB ve Dış İlişkiler Personeline ve Sayın Valimiz Ali Fuat Atik’e teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.