Bu haber kez okundu.

'HIDRELLEZ', TİYATRO SEVERLERDEN TAM NOT ALDI
banner229

Siirt’te kültür ve sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

Siirt Valiliğinin ev sahipliğinde, Van Devlet Tiyatrosu tarafından Siirtli tiyatro severler için sahnelenen 'Hıdrellez' yoğun ilgi gördü.

Van Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘hıdrellez’ adlı tiyatro oyunu, Siirt’li tiyatro severlerden tam not aldı.

Siirt Kültür Merkezi Konferans Salonunda sahnelenen oyunu Vali Mustafa Tutulmaz, eşi Fatma Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, İl Jandarma Komutan Vekili Volkan Yılmaz, Kültür Turizm İl Müdürü Remzi Uslu ile çok sayıda tiyatro sever izledi.

Firuze Engin’in yazdığı, Şirin Ergüven Hamşioğlu’nun yönettiği, iki perdelik oyunda, Şirin Ergüven Hamşioğlu, Emin Gürsoy, Batuhan Yalçın, Çiğdem Yıldız, Doğukan Özman, Muharrem Dalfidan, Abdulselam Çok, Behice Maurer’in de aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncu rol aldı.

Oyun, Edirne’nin Kargakapı mahallesinde geçen bir aşk olayını konu ediniyor. Çingeneler için yaşamın yoksulluk ve çaresizlik içerisinde geçtiği mahallede Tinke halanın torunu Seyyal, evlerine saklanmak için gelen Ender ile umutsuz bir aşka yelken açmıştır. Polisten kaçmak için mahalleye sığınan Ender ise bu mahallede İstanbul’dan farklı bir sosyal doku ile karşılaşır. Seyyal, kentin varoşunda özlemleri ve duyguları ile yaşadığı gerçekliğin arasına sıkışmıştır. 1970’li yılların sonlarına doğru bir Hıdrellez sabahı Ender gizlice yurtdışına kaçar. Seyyal ise aşkını yüreğine gömüp bu mahalledeki kaderi ile baş başa kalır.

Siirtlileri kültür ve sanatla buluşturmaya devam edeceklerini kaydeden Vali Tutulmaz, sanat ve kültür faaliyetlerinin, sevgi, dayanışma ve dostluk bağlarını güçlendirdiğini belirtti.

Vali Tutulmaz, ‘Yaşadığımız coğrafyanın zengin bir kültürel dokuya sahip olduğunu, bugün de Edirne ilimizin bir mahallesinde geçen olayları hepbirlikte izledik. Tüm oyuncuları ve Tiyatro ekibini kutluyorum.’ dedi.

Program sonunda, Vali Mustafa Tutulmaz oyunculara çiçek takdim ederek, kendilerini kutladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.