Bu haber kez okundu.

Hesta Kaplıcası Bakımsız
banner229

Hesta kaplıcasına şifa niyetine akın eden Siirtli vatandaşlar sağlıksız koşullarda şifa arıyor.

Şırnak il özel idarenin işlettiği ve yılda yüz milyonlarca gelir elde ettiği Hesta kaplıcasına hiç bakım yapılmamasına vatandaşlar tepki gösterdi.

9 günlük Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar hesta kaplıcasına akın etti. Hesta Kaplıcasına giden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında tepkilerini dile getirdiler.

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi Ilısu köyü yakınlarındaki tarihi Belkıs Ana (Hesta) şifalı su merkezi birçok Siirtlinin alıştığı kaplıcaya sadık müdavimleri olarak nesilden nesile devam ederken son zamanlarda tercih edenlerin haklı tepkileri bulunuyor.

Şırnak İl Özel İdaresi tarafından işletilen ve yerel halkın özel işletmeleri ile şifa aramaya gelen vatandaşlar eksikliklerin giderilmesini talep ediyor. Yılda binlerce insanın şifa bulmaya geldiği ve hasta gelip sağlam ayrıldığı Belkıs Ana kaplıcanın gerekli hijyen ve temizliğin olmayışına vatandaşların tepkisi üzerine yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor.

Farklı illere gittiklerinde gördükleri alaka ve temizliği burada görmediklerini ifade eden vatandaşlar, şifalı sularının aktığı bölgelerde yer alan ılıca sağlıklı yaşam ve tatil imkanlarını bir arada sunarken alt yapısı ve çevre düzenlemesi ile "Termal Turizm Merkezi" haline dönüştürenlerin örnek alınması gerektiğini ifade ediyorlar.

Siirtli vatandaşlar kaplıcanın içinde bulunan askıların paslı, lavabo wc lerin önünde terlik olmadığını vatandaşların çıplak ayakla wc ye girip aynı şekilde havuza girdiğini belirttiler.

Yetkililerin hiç ilgi göstermedikleri şifalı Hesta termal kaplıcasının ziyaretçilerinin %90’nın Siirtli vatandaşların olduğunu ifade ederek, kaplıcanın daha sağlıklı koşulların getirilmesini istediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şayan şayan 5 yıl önce

Acaba bu tesis ve yeraltı suyu batıda bir yerde olsa nasıl olurdu gerçekten bakımsız bir durumda bu bölgenin insanına yakışmıyor kayyum olduğu dönemde bile hamamda soğuk su vardı Allah rızası için birileri el atsın ve buralara sahip çıksın bu kaplıçanın yani başında milyarlarca harcanarak yapılan baraj var o baraja yapılan masrafın 10/1 pay verilse cennet gibi yer olur ama bu şekilde kalmasına göz yumanlarada yazıklar olsun

Avatar
Aydın obut 5 yıl önce

İnsanlar şifa almak yerine her türlü hastalık vede sağlıksız bir hizmet sunan ilk Şırnak öZel idareyi kınıyorum yetkilileri göreve davet ediyorum.

Avatar
Ramazan 5 yıl önce

Kimse bu pislik yere gitmesin.. Gelenler hepsi hasta oluyor..

Avatar
Xestâ , hasta etti.!!! 5 yıl önce

Yaaa birsey söylecem mardin batman ve şırnaklılar hesta kaplicasinda birsey bulmadı...acaba biz siirtliler ne bulduk bu kaplicada...3 kere gittim cogu zaman saglam gitttim hasta döndüm...bu kaplica bir universte tarafinda iyi arastirilmali...ummarim şifa konusunda şehir efsanesi degildir...

Avatar
Siirtli 5 yıl önce

Yazık bu kadar kaliteli ve şifalı bir şu olmasına rağmen halen hiç bir şekilde şırnak il ozel idare mud.hesta belkıs ana kaplicasina el atmaması çok yazık bu şifalı şu başka bir ilde olmuş olsaydı çok daha güzel bir şekil alırdı şırnak il idare mud.bakamiyorsa siirt il özel idare mud.devretsin siirt çok daha güzel bakar ve işletir SAYIN SIIRT HALKI KAPLICA.YA BAKIM YAPILMADIĞI MÜDDETÇE KIMSE GITMESIN O ZAMAN BELLI OLUR SAYGILARIMLA.

Avatar
siirtli 5 yıl önce

artik bunlara bir son verilmeli Allah rizasi icin yav dunyanin parasini aliyorlar iki aski almaktan acizler niye kimse ilgilenmiyor niye guneydogu ya yakisir bir tesis yapilmiyor yetkililerin buna bi care yapsin

Avatar
Hakkı Kerimoğlu 5 yıl önce

Hakikaten gördüğümüz manzara karşısında ailece kolera hastalığına Yakalandık çok ama çok bakımsız ne bir aşkı ne lavabolar ne soğuk su hiçbir şekilde hiçbir masraf yapılmamış çok kötü bir vaziyetteydi bencağını bir vatandaş olarak yorumu buradan yazıyorum yetkilere sesleniyorum Allah peygamber aşkına yetki yakalandık çok ama çok bakımsız ne bir aşkı ne lavabolar ne soğuk su hiçbir şekilde hiçbir masraf yapılmamış çok kötü bir vaziyetteydi bencağını bir vatandaş olarak yorumu buradan yazıyorum yetkilere sesleniyorum Allah peygamber aşkına artık bir el atın yeterrrrrrr

Avatar
Arabo 56 5 yıl önce

Sağlısız olduğunu bile bile gidiyoruz. Ben hesta hastası olduğum için bu sağlıksız koşullar yüzünden 5 veya 6 yıldır gitmedim gitmem kimse gitmezse bir bakımdan geçirilir. bir yıllık gelirini bakımına harcasalar çok temiz hale gelir kimse gitmesin herkese tavsiyem