Bu haber kez okundu.

Herekol Dağında Çok Sayıda Mühimmat, Yaşam Malzemesi ve Örgütsel Doküman Ele Geçirildi
banner229

Siirt İli Pervari İlçesinde bulunan Yazlıca (Herekol) Dağı bölgesinde devam etmekte olan operasyonlar çerçevesinde çok sayıda mühimmat, yaşam malzemeleri ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siirt İli Pervari İlçesinde bulunan Yazlıca (Herekol) Dağı bölgesinde devam etmekte olan operasyonlar çerçevesinde (2) kişilik Bölücü Terör Örgütü mensubu görüntüsü tespit edilmiş ve operasyon bölgesinde bulunan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanlığı unsurları ile Güvenlik Korucuları tarafından terör örgütü mensuplarının kaçış istikametine olabileceği değerlendirilen bölgeler fırtına obüsleri ile ateş altına alınmış, gün aydınlanmasına müteakip bu bölgede arama faaliyetleri icra edilmiştir.

Bölgede tespit edilen (3) Mağara ve (5) ayrı noktada yapılan aramalar neticesinde; (1) adet savunma tipi el bombası, (2) adet Jeneratör,  (1) Adet Akü, (1) adet mavzer silahı, (1) adet Dragunov Keskin Nişancı Tüfeği dürbünü, (18) adet Bixi Makinalı Tüfek Mühimmatı, (1) Adet Kaleşnikof tüfek şarjörü ve mühimmatı, (7) adet büyük tüp, (3) adet piknik tüpü, (10) çuval gübre, (15) metre tel, (3) adet elektronik devre ve çok sayıda yaşam malzemeleri ile örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen silah ve mühimmat ve elektronik devreler incelenmek üzere muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler Cumhuriyet Savcısının talimatı ile olay mahallinde imha edilmiştir.

Bölgede geniş çaplı operasyonlara devam edilmektedir.
Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin tesisi için bölücü terör örgütü unsurlarına yönelik operasyonlara, kararlılıkla son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİİRT VALİLİGİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.