Bu haber kez okundu.

HDP'li Vekil Yıldırım, Polis Megafonundan Halka ‘Dağılın' Uyarısı Yaptı
banner229
Ankara’da düzenlenen terör saldırısı nedeniyle yürüyüş düzenlemek isteyen HDP’liler ile polis arasında gerginlik çıktı.
Gerginlik, yapılan oturma eyleminin ardından Siirt milletvekili Kadri Yıldırım’ın polis megafonundan halka seslenerek, “dağılın” şeklinde uyarı yapması ile sona erdi. Siirt’te Cumartesi günü saat 17.30’da HDP il binası önünde toplanan kalabalık Ankara’da yaşanan bombalı saldırıyı kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı.
Daha sonra Mithat Öktüren bulvarında yolu trafiğe kapatan kalabalık, belediye hizmet binasına kadar yürüyüp, oturma eylemi yapmak istedi. Ancak polis, gruba izin vermedi. Bunun üzerine polis ile kitle arasında gerginlik yaşandı. Devreye giren HDP Siirt milletvekili Kadri Yıldırım, polis yetkilileri ile görüşerek, oturma eylemi yaptıktan sonra dağılacaklarını söyledi.
HDP milletvekili Hatice Seviptekin ise “100 insan ölmüş, yüz insan” diyerek polise tepki gösterdi. Bunun üzerine bir polis amiri de, “Allah kahretsin kim öldürdüyse, kim nemalanıyorsa şerefsizdir. Ölünün üzerinden siyaset yapmayın, illa insanları tahrik ediyorsunuz" şeklinde cevap verdi.
Daha sonra araya girenler polis megafonu milletvekili Kadri Yıldırım’a uzatarak, kalabalığın sessiz bir şekilde dağılmasını istedi.
Yıldırım da polis megafonundan dağılın” şeklinde uyarı yaptı. Uyarının ardından kalabalık dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.