Bu haber kez okundu.

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım’ın, Açıklamasına İl Müftülüğünden Açıklama
banner229
Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım'ın dün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Doğan Köyü'ne ilişkin yaptığı açıklamasına Siirt Müftüsü Faruk Arvas tarafından açıklama yapıldı.
Arvas, yaptığı açıklamada, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Pervari ilçesinde resmi olarak bugüne kadar ne vekaleten nede resmi atama olmadığını belirten Arvas, şunları ifade etti: "Pervari ilçemize bağlı Doğan köyü ilimizin ulaşım şartları en sıkıntılı bir köy olması hesabıyla bugüne kadar resmi imamlarımızın orayı bir türlü tercih edemediği için orası uzun süredir boş kalıyordu.
Son zamanlarda Diyanet İşleri Başkanlığımızın açmış olduğu sınavda başarılı olan ve yeterli belgesinde güzel bir puan alan aynı zamanda hafız, bölgemizdeki medreselerde okuyup icazet almış, kıratıyla ve liyakatiyle Pervarili ve Türkçe, Kürtçe ve Arapça'yı iyi konuşan Mahsum Şık isimli imam kendi isteğiyle tercih vermiş. Memleketimde görev yapacağım diye tercihini oraya yaptığı için Şık, başkanlığımızda köye resmi olarak atadı."
"Daha önce Diyanet'in bilgisi dışında Valilik ve Kaymakamlıktan herhangi bir onay almaksızın kendiliğinde ve bizim bilgimiz dışında Mehmet Emin İdin isimli şahıs bugüne kadar fahri olarak görev yapıyordu" diyen Arvas konuşmasını şöyle sürdürdü: "Haliyle İdin'de sınava girdiği halde başarılı olamadığı için tercihini yapamamış ve oraya yerleşememiş. Eğer Mehmet Emin İdin Diyanet İşleri Başkanlığımızın açmış olduğu yeterlilik sınavını başarılı olsaydı ve tercihini yapmış olsaydı bugün oraya o atanırdı. Şartları uymadığı ve başarılı olamadığı için görev alamadı. Sınavı kazanmış, hafız, medreseden icazeti almış, Pervari yöresinden ve o bölgeyi çok iyi bilen liyakatlı bir arkadaşımız Şık, kendi tercihiyle oraya atandığı için görevlendirildi."
Köyde bazı vatandaşların tehdidi üzerine 'illaki resmi görevlimiz gelmesin' diye tepki gösterince Pervari Kaymakamlığınca Şık'ın ilçe merkezine görevlendirildiğini aktaran Arvas, şuan köyde resmi imam bulunmadığını ifade etti.
Resmi imamın köyden bazı vatandaşların tehdidi karşısında can güvenliğinden endişe ettiği ve korktuğu için şuanda filli olarak köyüne gidemediğini anlatan Arvas, tüm yerleşimler yapılan sınavla başarılı olanların yaptığı tercihle yapıldığını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
SiirtMüftülükAçıklama
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.