Bu haber kez okundu.

HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİ FİYATLARDAN ŞİKÂYETÇİ
banner229
Kış aylarında köylerde zor şartlar altında hayvancılık yapan Siirtli yetiştiriciler, et fiyatlarının yüksek, hayvan fiyatlarının ise düşük olmasından şikâyetçi.
Kış aylarında köylerde zor şartlar altında hayvancılık yapan vatandaşlar, verdikleri emeğin karşılığını alamamaktan dert yanıyor. İlimizde hayvancılık yapan köylüler, hayvan fiyatlarının ucuz, et fiyatlarının pahalı olmasından yakınarak, aradaki uçurumun giderilmesini istiyor.
Her geçen gün hayvancılık yapmanın zorlaştığını, zor şartlarda hayvancılık yapan köylülerin artık bu işi yapmaktan vazgeçtiklerini dile getiren Hayvan besicileri hayvan besicilerinin desteklenmesi gerektiğini ifade ettiler.
Hayvanlarının para etmediğinden yakınan köylüler, “Kış aylarında köylerde hayvancılık yapmak zordur. Kış şartlarının çetin geçmesi ve uzun süre karın yerde kalmasına bağlı olarak, hayvanlar uzun süre ahırlarda beslenmek zorunda kalıyor. Bu nedenle hayvanlara büyük masraflar yapılıyor.” dediler.
Artan saman ve et fiyatlarına karşın hayvan fiyatlarının düşük olmasının kedilerini mağdur ettiği gibi hayvan yetiştiricilerini de mağdur ettiğini vurgulayarak, devlet tarafından hayvan yetiştiricilerine kolaylıklar sağlanarak destek verilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.