Bu haber kez okundu.

Hayvan Besicileri ve Nakliyecilere Sertifika Verilecek
banner229

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvan ticareti yapanlara ve nakliyecilerine izin belgesinin verileceğini belirtti.

Siirt'te salgın hastalıklarının önlenmesi amacıyla canlı hayvan ticareti ile uğraşanlara Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından eğitim ve izin belgesinin verileceği bildirildi.

Özellikle canlı hayvanların nakilleri sırasında refahlarının korunması için gerekli olan bilgilerin anlatılacağı eğitimde, nakliyecilerin, sürücülerin, nakliyeye eşlik eden bakıcıların, hayvan satıcılarının dikkat etmesi gereken konular üzerinde bilgiler verilecek.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yaptığı açıklamada, hayvan ticareti yapanlara ve nakliyecilerine bilgilerin yanı sıra izin belgesinin de verileceğini belirtti.

Açıklamada, "Hayvanların refahı ve salgın hastalıklarının önlenmesi amacıyla canlı hayvan ticareti yapan satıcı ve hayvan nakillerinde faaliyet gösteren; nakliyeci, sürücü, nakliyeye eşlik eden bakıcıların eğitim alarak belgelerini almaları gerekmektedir.

İlgili yönetmelik ile hayvan hastalıklarının yayılmasını engellemek amacıyla canlı hayvan ticareti yapanlar, nakliyeci, sürücü, nakliyeye eşlik eden bakıcıların belirli bir eğitimden geçirilerek teknik, hijyenik ve sağlıklı şartlarda çalışmaları sağlanmakta ve kayıt altına alınmaktadır.

Bu amaçla başvurular istenen evraklar ile 01-15 Ağustos tarihleri arasında Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne yapılacaktır. Başvuruları uygun bulunanlara 27 Ağustos tarihinde eğitim verilecek eğitim sonunda sınav yapılacaktır. Sınavda başarılı olanlara Hayvan Nakilleri İçin Yetki Sertifikaları verilecektir." denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.