Bu haber kez okundu.

Hayvan Barınağı İnşaatına Başlandı
banner229

Siirt Belediyesince kentte bulunan sokak hayvanları ile ilgili olarak ihtiyaç duyulan hayvan barınağının inşa çalışmaları için düğmeye bastı.

Hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamak amacıyla ilimiz Eruh yolu üzeri Gökçebağ beldesi mevkiinde Hazineye ait 41 dönümlük arazi tahsil edilerek Hayvan Barınağı projesinin yapım çalışmaları başladı.

Proje ile ilgili açıklama yapan Siirt Belediye Başkan V. Ceyhun Dilşad Taşkın, “Başıboş hayvanlar ile ilgili çalışmaların daha verimli bir hale getirilmesi amacı ile hazırlamış olduğumuz hayvan barınağı projemizin kazı ve temel açma çalışmalarına başladık.

Yapılacak olan hayvan barınağımızda klinik binası, yemek hazırlama bölümü, karantina bölümü, kedi evlerimiz ve açık gezinti alanlarımız olacak. Yeni merkezimizde tedavi, bakım ve rehabilitasyonları yapılacak olup kısırlaştırma çalışmaları da yapılacaktır” dedi.

Sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyonu merkezinin 140 iş günü içerisinde tamamlanması planlanırken, İlimizde önemli bir ihtiyacı karşılamış olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.