Bu haber kez okundu.

Harçlıklarıyla Askıya Ekmek Bırakıyorlar
banner229

Siirt İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri harçlıklarıyla ihtiyaç sahiplerine destek oluyor.

Okulun farklı sınıflarında eğitim gören 14 öğrencinin bir araya gelip kurduğu El- Aksa Muhafızları Grubu, Suriyeli sığınmacılar ile ihtiyaç sahibi ailelere sundukları katkılarla akranlarına örnek teşkil ettiler. 8. Sınıf öğrencisi Meryem Batur yoksul aileler için bir süre önce "Askıda Ekmek Var" projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Projeyle anlaşma sağladıkları bir fırında ihtiyaç sahipleri için her gün 100 ekmek bıraktıklarını dile getiren Batur, ekmek ücretini okuldaki öğrencilerin harçlıklarından ayırdıkları paralarla karşıladıklarını aktardı.

Bu projeyi kimseden yardım almadan sürdürdüklerini dile getiren Batur, "İhtiyaç sahibi aileler çok sevindi. Onların sevinci bizim sevincimiz oldu. Bu sayede birçok aileye ücret ödemeden ekmek alabildi. Bu projeyi geliştirmeye karar verdik. Bunun için desteğe ihtiyacımız var. Herkesin projenin gelişmesi için belirlediğimiz fırınların önüne ekmek asmalarını istiyoruz." dedi. Her fırında askıya ekmek 7. Sınıf öğrenci Sevim Ece de, geçim sıkıntısı yaşayanlara destek olmak için projeyi uygulamaya geçirdiklerini ifade ederek, "Ekmek alamayacak durumda olan ailelere yardım etmek istedik. İlk olarak bu fırınla başladık, yardımseverlerin de desteğiyle her fırında askıya ekmek bırakılmasını sağlamak istiyoruz. Ağabeylerimizin ve ablalarımızın da bu geleneğe katkı sunmalarını bekliyoruz." diye konuştu.

Okul Müdürü Murat Kalkan da El- Aksa Muhafızları Grubu'nun daha önce de okuldaki diğer öğrencilerin katkılarıyla Siirt'e yerleşen Suriyeli sığınmacı aileler için yardım yaptığını söyledi. Öğrencilerinin yardım çalışmalarının takdire şayan olduğunu dile getiren Kalkan, "Askıda Ekmek Projesi ile birkaç gün içerisinde yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye ekmek dağıtıldı.

Vatandaşlar da öğrencilerimizi davranışları dolayısıyla takdir ediyor. Öğrencilerle gurur duyuyoruz." şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.