Bu haber kez okundu.

HALICILIKTA DEV ADIM
banner229
İlimizde yaşanan yoğun işsizliğe çözüm olacak dev bir adım atılıyor.
Ülke genelinde faaliyet gösteren Royal Firması Siirt’te ipek İran halısı üretimi yapacak. Firma en az 1500 kişiye istihdam imkanı sağlayacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay’ın girişimleri ile Siirt’i tercih eden firma iki aya kadar çalışmalara başlayacak.
Firma yetkilileri ile birlikte Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Yatırım Destek Ofisini ziyaret eden Prof.Dr. Aktay ve firma yetkilileri koordinatör Ömer Faruk Mergen’den firmaya verilecek destekler hakkında bilgi aldılar. Vali Mustafa Tutulmaz’la da benzer bir toplantı yaptıklarını ve valinin yatırımcılara olan davranışının gerçekten örnek bir davranış olduğunu belirten Prof. Dr. Aktay “Sayın valimizle de yine bürokratların katıldığı bir toplantı yaparak konuyu ele aldık.
Valimizin yatırımcılara olan tutumu fevkaladedir. Siirt için bir şanstır. Bu yatırıma her türlü desteği veriyor. Firma İran ipek halısını Siirt’te üretecek. Siirt’i bir marka yapacak. İlk etapta en az 1500 kişiye istihdam sağlanacak. Bu genelde ülke, özelde ise Siirt ekonomisine büyük bir katkıdır.
Siirt’in halıcılık konusunda bir potansiyeli mevcuttur. Şimdiden usta öğreticiler belirlenerek İran’da eğitilecekler. İran’dan da usta öğreticiler getirilecek. Çalışmalara çok kısa bir süre başlanacaktır. Amacımız Siirt’i işçilerin iş aradığı bin kentten işverenlerin işçi aradığı bir kent haline getirmektir.” dedi.
Firma yetkilileri de Siirt’e gelmekten son derece mutlu olduklarını ve kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.