Bu haber kez okundu.

HACI ADAYLARI DUALARLA UĞURLANDI
banner229

Siirtli hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla hac ibadetlerini yerine getirmek üzere dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

İl Müftülüğü önünde düzenlenen uğurlama törenine, 115 hacı adayı ile yakınları katıldı.

Siirt Müftülüğü önünde Gece 03:00’de düzenlenen Hacı uğurlama töreni Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından Siirt Müftüsü Ahmet Altıok yaptığı konuşmada, bu yolculuğun sıradan bir yolculuk olmadığını, ömürde bir kez yapılan kutsal ve özel bir yolculuk olduğunu ifade etti.

Hacca davetin nasıl başladığını anlatan Müftü Altıok şunları söyledi: "İbrahim (as) Kâbe'yi bina edip tamamladıktan sonra kendisine: 'Hacc için insanları davet et,.' emri verildi. İbrahim (as): 'Benim sesim onlara ulaşmaz.' dedi. Allahü Teâla Hazretleri: 'Sen davet et, sesini duyurmak bana aittir.' buyurdu. Bunun üzerine İbrahim (as): 'Ey insanlar!.. Beyt-i Atik'i haccetmeniz size farz kılınmıştır.' diye nida etti. Bu sözü yerle gök arasında bulunanların hepsi işitti. Görmüyor musunuz? İnsanlar en uzak yerlerden icabet edip geliyorlar." Dedi.

Müftü Altıok, konuşmasını şöyle tamamladı:“Hayatımızın en mübarek en maneviyat dolu, en coşkulu ve en heyecanlı yolculuğuna çıkıyorsunuz. Cenabı Hakk’ın rahmetinin tecelli ettiği ve Allah adına yapılan ilk mabedin olduğu yere gidiyorsunuz. Mekke’ye gidiyosunuz. Peygamberler şehrine gidiyoruz. Bütün peygamberlerimizin ayak izlerinin, göz nurlarının olduğu şehre gidiyoruz. Onun için de bu yolculuğa çıkan kendini buna yıllardan beri hazırlamıştır.

Hacı adaylarından ülkemizin ve tüm Müslüman aleminin birlik ve beraberliği için dua etmelerini istiyoruz. Kardeşlik duygumuzun güçlenmesine ve dünya barışının tesisi için dualarınızı bekliyoruz. Bu vesileyle tüm hacı adaylarımızın haclarının mebrur, saylarının meşkur, dualarının kabul, yolunun açık olmasını Cenabı Hakk’tan niyaz ediyorum.”dedi.

Müftü Altıok tarafından yapılan dua okunan ezan ile Batman havalimanına 115 hacı adayı uğurlandı. Siirt li Hacı adayları ilk olarak Cidde havaalanına inecek. Ardından ibadetlerini yapmak üzere Mekke’ye geçecekler. Yurda dönüş tarihi 14 Eylül 2018 olarak açıklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.