Bu haber kez okundu.

Hac Kayıtları Başlıyor
banner229
Siirt İl Müftülüğü, 2016 yılı için Hac adaylarının ön kayıt müracaatlarının alınacağını açıkladı.
İlk defa Hacca gitmek için kayıt yaptıracak, hacı adaylarının 18-27 Ocak tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerinden ya da internet üzerinden kayıt yapabilecekleri duyuruldu.
Daha önce kayıtlı olan hacı adaylarının müracaatları sistem tarafından otomatik olarak yenilenecektir. Kuralar ise 02.03.2016 tarihinde saat: 11.00’da internet ortamında yapılacaktır. Hac ön kayıt ücreti ise 20  TL’dir. Söz konusu ücretin yatırıldığına dair banka dekontu il veya ilçe müftülüklerine ibraz edilerek hac ön kaydı yapılacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac hizmetlerinin standartlarını her geçen gün yükselttiğini kaydeden Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, “Örneğin hacı adaylarımız bu sene Arafat’ta klimalı çadırlarda vakfeye duracak ve soğuk su ikramında bulunulacaktır.
Yine bu sene kesin kayıtlar için ilk olarak bir sistem uygulanacak. Daha önce müftülüklerin önünde yığılmalara ve bazı nahoş görüntülere sebep olan kontenjan belgeleri alımı için, Başkanlık tarafından hacı adayının sistemde kayıtlı bulunan cep telefonu numarasına SMS olarak bir şifre gönderilecek, bu şifre sayesinde söz konusu belgeyi hacı adayı kendisi alacaktır.
Bu itibarla cep telefonu numarası önem arz etmektedir. Hacı adayları, söz konusu cep telefonu güncellemesini 18.01.2016 – 18.02.2016 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerinde yaparak, internet üzerinden kendileri de yapabilecektir. Kesin kayıt hakkı elde eden hacı adayları, kesin kayıtlarını 07.03.2016 – 18.03.2016 tarihlerinde il müftülüğünde yaptırabilecektir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.