Bu haber kez okundu.

Güncel Gelişmeler Işığında Ortadoğu Paneli Düsenlendi
banner229
Filistinli yazar Moin Naim, Türkiye 'nin, Filistin sorununun çözümüne yönelik büyük katkısı olduğunu belirterek, "Filistin'dekiler, Türkiye'deki siyasi gelişmeleri, Ankara 'dan daha fazla takip ediyor. Türkiye, Filistin için bir umuttur, Filistin'in dünyaya açılan kapısı Türkiye'dir" dedi.
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Siirt temsilciliğince Siirt Üniversitesinde düzenlenen, "Güncel Gelişmeler Işığında Ortadoğu " panelinde konuşan Naim, Filistin'deki El Fetih örgütünün başındakilerin, İsrail'in işbirlikçisi olduğunu iddia etti.
Filistin direnişini "terör" olarak nitelendirenlerin, "Filistin'in yüzde 72'sinin İsrail'in olduğunu" ileri sürenlerin ve Gazze'deki ambargonun daha fazla uzaması için işbirliği yapanların "hain" olduğunu savunan Naim, bölgedeki en samimi ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

"Türkiye, Filistin için bir umuttur"

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA), Gazze'de Filistin'in ilk araştırma hastanesini kurduğunu anımsatan Naim, şu değerlendirmelerde bulundu: "Filistin davasında son 5 sene içerisinde eğer biraz ilerleme olduysa o da Türkiye'nin katkısıyla olmuştur. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde BM'deki Türk heyetine 'Siz, Filistin adına çalışacaksınız, uyumak yok, çalışmak var' demişti. Türkiye'den halen beklentilerimiz var. Hatta o kadar beklenti var ki Filistin'dekiler, Türkiye'deki siyasi gelişmeleri, Ankara'dan daha fazla takip ediyor. Türkiye, Filistin için bir umuttur, Filistin'in dünyaya açılan kapısı Türkiye'dir."
-İslam coğrafyasındaki sorunlar Gazeteci yazar Nevzat Çiçek ise İslam coğrafyasındaki sıkıntıların arkasında, Batılıların, Müslümanları şiddetin içine çekme niyetinin yattığını iddia etti. "Nimetullah Hoca"nın Japonya'daki tebliğ faaliyetlerine değinen Çiçek, şunları kaydetti: "IŞİD, Japon gazetecileri kestiğinde herkes 'Ne de olsa 2-3 gazeteci' dedi. Ama biz Nimetullah hocayı aradık, bize 'IŞİD, gazetecileri kestikten sonra bizim mescidin önünden Japonlar geçmemeye başladı. Daha önce bize kapılarını açan Japonlar, kapı deliğinden bakıyorlar, kaç kişi gidiyor, ne yapıyorlar diye bakıyorlar' dedi. Bu şiddet üzerinden, algı gösterildi."
Panele, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Siirt Üniversitesi Genel Sekteri Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ile çok sayıda davetli katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.