Bu haber kez okundu.

Gülen'in, Milletvekilimiz Aktay'a Açtığı Davaya Ret
banner229
Fetullah Gülen'in, bir televizyon programındaki röportajında kendisine iftirada bulunduğu iddiasıyla AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay'a açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davası reddedildi.
Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Gülen'in avukatı Mustafa OnurAslan ile Aktay'ın avukatı Burhanettin Sevencan katıldı.
Dava dilekçelerini ve beyanlarını tekrarladıklarını ifade eden avukat Aslan, davanın kabulüne karar verilmesini istedi. Avukat Sevencan ise dava konusu röportajın yapıldığı dönemde Aktay'ın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olduğunu hatırlatarak, "Müvekkilim siyasetçidir. Kamuoyuna yansıyan bilgilerle alakalı eleştiri ve görüşlerini bildirmiştir. Davanın reddini talep ediyoruz" dedi.
Hakim Songül Coşkun, davanın reddine karar verdiğini açıkladı. Dava dilekçesinde, Aktay'ın 3 Ocak 2014'te bir televizyon programındaki röportajında Gülen'in "Kişilik haklarına saldırıldığı" ileri sürülerek, 50 bin lira manevi tazminat talep ediliyordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.