Bu haber kez okundu.

GÖRME ENGELLİ IŞIK… ONUN GÖREN YÜREĞİ VAR
banner229
Kurtalan Devlet Hastanesinde santral ve anons memuru olarak görev yapan Sohbet Işık, başarısı ve neşesi ile hastanenin göz bebeği oldu.
Şu anda açık öğretim fakültesine devam eden 29 yaşındaki Işık, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını belirtiyor.
Aslen Ağrılı olduklarını ancak ailesinin İstanbul’da yaşadığını belirten Işık, 22 yaşına kadar evden dışarı çıkmadığını ifade ederek “22 yaşıma kadar adeta evden dışarı çıkmadım. Ailem istemiyordu. İstanbul’un kalabalığı ve zorlukları malum. Daha sonra Kuran Kerim Kursuna gitmeye başladım. Burada arkadaşlarımın da yardımıyla kabartma harflerle yani Brail alfabesi ile okuma yazmayı öğrendim.
Açık öğretim devam etmeye başladım. Şu anda açık öğretim fakültesine devam ediyorum. Engelliler sınavına girdim. Siirt’e atandım. Yaklaşık üç yıldan beri Kurtalan Devlet Hastanesinde görev yapıyorum. Tek başıma evime gidip gelebiliyorum. Yaşantımı sürdürebiliyorum. Arkadaşlarından ve amirlerinden çok memnunum.” Dedi.
Engellilerin kendisini örnek almalarını ve üretken olmalarını isteyen Işık “Engellilerin bir köşeye oturup çekilmelerini istemiyorum. Bir köşeye çekilip ben bir şeye yaramıyorum düşüncesinden kurtulmaları gerekiyor.
İlk önce bunu kendilerinin kabullenmeleri gerekiyor. Azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz. Ben azmettim çabaladım. Hiç görmeyen bir insan olarak azmettim, biraz hırs ve çalışmayla bu aşamaya geldim. Ben çok azmettim, çok çalıştım. Hiç bir zaman başaramam demedim. İnsan inandıktan sonra her şeyi başaracaktır.
Şu anda çalışıyorum ve tek başıma yaşantımı sürdürüyorum ”dedi. Işık hayatta yapmaktan en çok mutluluk duyduğu şeyin Brail alfabesi ile Kuranı Kerim okumak olduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtKurtalanGörme Engelli
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.