Bu haber kez okundu.

Gönüllü Gençler Kütüphane Kurdu
banner229

Siirt Gençlik ve Kültür Evi gönüllü gençleri tarafından Baykan ilçesine bağlı Veyselkarani Ortaokulu'nda kütüphane kuruldu.

Gönüllü gençler tarafından başlatılan "Kitap Toplama Kampanyası" kapsamında toplanan kitaplardan Veyselkarani Ortaokulu bünyesinde bir kütüphane oluşturuldu.

Gönüllü gençler kütüphaneyi boyadı, raflarını masalarını sandalyelerini temin etti ve sonunda kütüphaneyi kullanılabilir hale getirdi. Siirt Gençlik ve Kültür Evi sorumlusu İdris Tan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapmış oldukları kampanya ile oluşturulan kütüphaneyle öğrenci kardeşlerinin kitap okuma alışkanlığı edinmesi ve kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını umut ettiklerini söyledi.

Kitap kampanyasının devam ettiğini, bağış yapmak isteyenlerin Siirt Gençlik ve Kültür Evi ile irtibata geçmelerini belirten Tan, "Her kitap çocuklarımıza ve okullarımıza ışık olacaktır. Her gelen kitap yeni bir kütüphane kurulmasına imkan sağlayacaktır. Bağış yapan herkese ve gönüllü gençlerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Kütüphanede 600 kitap bulunduğunu kaydeden Tan, 10 Mart'ta kütüphanenin resmi açılışını yapacaklarını ve kütüphaneye şehit polis memuru Fethi Sekin'in isminin verileceğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.