Bu haber kez okundu.

GÖNÜL-DER DERNEĞİNDEN SURİYELİLERE YARDIM
banner229
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Siirt'te kiraladıkları evlerde yaşayan Suriyeli aileler ile ihtiyaç sahiplerine Gönül Elçileri Derneği (Gönül-Der) tarafından gıda, kışlık giysi, battaniye, soba ve yakacak yardımında bulunuldu.
Dernek Başkanı Murat Coşar yaptığı açıklamada, kent merkezinde yaklaşık bin 500 Suriyelinin yaşadığını söyledi. Gönül-Der görevlileri ve gönüllüleri tarafından kış mevsimini zor koşullarda geçirmek zorunda kalan Suriyelilerin yanı sıra ihtiyaç sahibi Siirtli ailelerin belirlendiğini ifade eden Coşar, şöyle konuştu: "Hayırsever vatandaşlarımızın bize yaptığı yardımları, bire bir bağışçılarımızı da bu işin içine katarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz.
Şu ana kadar 200 aileye soba, odun, kömür, battaniye, yorgan ve gıda kumanyası şeklinde yardımlarda bulunduk. Son olarak bir kamyon yatak ve yakacak dağıttık. Gerek göçmen gerek sığınmacı gerekse yerli ailelerimizden olsun yüzlerce ihtiyaç sahibi var.
Kışın ortasında bakıyoruz çocuklara, ayaklarında terlik var, çorap yok ya da evine gidiyoruz yakacak bir şey yok. Bu yuvalara şefkat elimizi uzatalım." Birçok ailenin halen zor durumda olduğuna işaret eden Coşar, vatandaşları yardımlara karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.