Bu haber kez okundu.

Gökçebağ’da Çıkan Yangın İtfaiye ve AFAD’ın Müdahalesiyle Söndürüldü
banner229

Siirt'in Gökçebağ beldesinde piknikçilerden arta kalan küllerin tutuştuğu fıstık bahçelerindeki alev civar köylere sıçramadan söndürülürken, yangında çok sayıda fıstık, üzüm, incir ağaçları hasar gördü.

Olay şehir merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Gökçebağ beldesi yakınındaki tarlada meydana geldi.

Piknikçilerden kaldığı belirtilen küller tarladaki kurumuş otlarla tutuştu. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede bağ ve bahçelere ulaşan alev yangının büyümesine neden oldu.

Olayın yetkililere haber verilmesiyle birlikte Orman işletme müdürlüğü ekibi, AFAD, Siirt ve Gökçebağ belediyeleri, jandarma komutanlığına ait itfaiye ekipleri, araçlarla yangına müdahalede bulundu. Araçların giremediği bölgelerde ise vatandaşlar kendi çabalarıyla yanını söndürmeye çalıştı. Kontrol altına alınan yangında çok sayıda fıstık ağaçlarını tahrip etti.

Tüm mahsullerinin heba olduğunu söyleyen Hüseyin Gül adlı çiftçi, her sene bu aylarda sıcaklardan dolayı benzer yangınlara rastladıklarını bu yıl ise çıkan yangının daha büyük olduğunu söyledi.

Gül, "Her sene kaplıcaya giden yolda ateş yakılıyor. Piknik ateşi mi, izmarit mi bilmiyoruz, bütün köy zarar gördü. Ayrıca besicilerimiz, hayvanlarımız Gökçebağ halkının bağları, fıstıkları mahsulleri gitti. Görmüş olduğunuz bu millet çoluk çocuk yazık değil mi? Bütün halk çıkmış seferber olduk" dedi. Köy sakinlerinden bir vatandaş da "Köy yeri yanıyor. Bütün vatandaşlar yangını söndürmeye çalışıyoruz. Ama ne yazık ki hiç bir şey kalmadı. Bağ, bahçe fıstık ağaçları bütün her şey yandı. Yılların verdiği emeğin hepsi bitti, her taraf yandı" ifadelerini kullandı.

Gökçebağ’da meydana gelen orman yangını için olay yerine giden AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören,gerekli müdahalelerde bulunan, olay yerinden ayrılmayan Belediye Başkanı Ceyhun Dilşad Taşkın başta olmak üzere tüm personeline ve destek veren tüm kamu kuruluşlarına teşekkür ederek,Gökçebağ halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.