Bu haber kez okundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde Tarımsal Eğitim Seferberliği Başladı
banner229

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile İŞKUR arasında Aktif İşgücü Piyasasına Uygun olarak imzalanan Protokol Gereği Tillo İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında kırsal alanda çiftçiliği daha cazibeli bir meslek haline getirmek, doğru tarım yöntemlerini çiftçilere aktarmak ve Mesleki Eğitim Sertifikası kazandırmak amacıyla Tillo İlçemizde Tarımsal Eğitim Çalışmaları start aldı.

Bu kapsamda 2018 yılı boyunca 180 vatandaşımıza Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği, Asma Yetiştiriciliği, Arıcılık ve Sürü Yönetimi Eğitimleri verilecektir.

Eğitimler sonunda katılımcılara Mesleki Eğitim Sertifikası ve günlük 25 TL yevmiye verilecek olup; kurslar süresince Genel Sağlık Sigortaları yaptırılacaktır. 5 Şubat 2018 tarihinde başlayan proje 26 Kasım 2018 tarihinde sona erecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.