Bu haber kez okundu.

banner229
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Siirt Gençlik Merkezlerinde bir araya gelen gönüllü Üniversite öğrencilerin başlattığı "Gençlerin iyilik ağacı gönüllülerin parmak izleriyle büyür" sloganıyla yürütülen "Isınan Bedenler Gülümseyen Yüzler" projesi kapsamında toplanan yardımlar Cizre ve Silopi’den gelen terör mağdurları, ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyelilere ve Siirt’teki fakir ailelere dağıtacaklar.
 Proje kapsamında Türkiye genelinde sosyal medya aracılığıyla kampanyayı yürüten gençler aynı zamanda tanıdık çevrelerinden topladıkları, giyim, ayakkabı gibi kışlık yardımları topladıkları Gençlik Merkezi’nde paketleyip dağıtıma hazır hale getiriyorlar.
Siirt Üniversitesinde okuyan gönüllü gençlerin yarıyıl tatilin de başlattıkları yardım kampanyasıyla hedefleri 2 bin kişiye kışlık yardımında bulunmak. Gençlik merkezi müdürü İrfan Tekin, yaptığı açıklamada, gönüllü gençlerin, ihtiyaç sahipleri için topladıkları kıyafetleri paketleyerek dağıtıma hazır hale getirdiklerini söyledi.
Önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle yardımları dağıtmaya başlayacaklarını ifade eden Tekin, amaçları gençlerde yardımlaşma bilincini oluşturmak ve ihtiyaç sahipleri vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Projemiz “Isınan Bedenler Gülümseyen Yüzler” projesi adı Siirt’te üniversite de eğitim gören gönüllü gençlerimizin başlatmış olduğu bir proje. Proje iki etaptan oluşuyordu birinci etabımız Suriyeli çocuklara yapmış olduğumuz gene burada gönüllü gençlerimizin yapmış olduğu “bere ve atkı” olayı vardı. Gençlerimiz kendileri dikim yaptı ve Suriyeli 6 ve 10 yaş arasındaki çocuklara dağıttık.
İkinci etabımız yine buradaki üniversite okuyan gençlerimizin Karabük’teki arkadaşları ile yaptıkları görüşmeler sonucunda toplanan giyim yardımını burada Gençlik Merkezinde topladık. Burada da yine Siirt’te gönüllü gençlerimizce toplanan giyimleri burada bir araya getirdik arkadaşlar paketleme işlemlerini yapıyorlar bunları önümüzdeki günlerde yardıma muhtaç ailelere ulaştırmayı düşünüyoruz.”
Yardımların Şırnak’tan ve Suriye’den gelen ailelere gönüllü gençlerle beraber dağıtımı yapacaklarını aktaran Tekin şöyle devam etti: “İlla Suriyeliler ve diğer Şırnak’tan gelen aileler olması anlamında değil hepsine dağıtmayı düşünüyoruz. Yettiği kadar şuan paket olaraktan 600’e yakın bir paketimiz hazır. Bu rakamı 2 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Kampanyamız devam ediyor, kampanyamıza destek vermek isteyen iş adamlarımıza da Gençlik merkezine desteklerini bekliyoruz.”
Projeye il dışından gelen yardımların ulaşım bedellerini karşılayan ve gençlere destek olduğu için Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’a teşekkür eden Tekin, gençler yürüttüğü sosyal projelere destek olmaya devam edeceklerini söyledi.
Siirt Üniversitesinde okuyan gönüllü gençlerden Gökhan Demir ise, yardım kampanyalarını sosyal medyada üzerinden aktif bir şekilde yürüttüklerini söyledi.
Kampanya sayesinde Karabük’ten kendileriyle irtibata geçen bir grup gençle görüşerek oradan Siirt’te yardım kampanyası başlatarak yardım gönderdiklerini anlatan demir şöyle konuştu: “Bununla Türkiye’nin her yerinden insanlara ulaşmaya çalışıyoruz, bize Samsun’dan, Karabük’ten, İzmir’den ülkenin batısından doğusundan birçok farklı insanlardan destek geliyor.
Bu çalışmaya Karabük’teki bir arkadaşımızın katkıları ile oldu yaklaşık 4-5 ay süren elbise toplama aşaması içerisinde sürekli irtibat halinde olduk bu elbiseleri işte oradaki insanlardan toplayıp, faklı kişilerden toplayıp tabi bunların içinden kullanılabilecek olanları ayırıp bize kargo ile gönderdi.
Biz burada o kargoları yani gelen elbiseleri farklı bir şekilde kombine ettik, paketlere birer ikişer parça koyarak, montları, pantolonları farklı yere koyarak yaş, beden, cinsiyet ayrımına göre ayırıp bu hafta içi ayırmayı düşünüyoruz.”
“Burada geçekten üşüyen insanlar var, ayaklarında ayakkabı olmayan, bir giyecek montu olamayan insanlar var” diyen Demir şöyle devam etti: “Biz üstümüzdeki montla üşürken bile onlar yalın ayak gezerken onların durumunu anlamamız gerektiğine inanıyorum. Bu tür faaliyetlerde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Çünkü bu faaliyetler bize insan olduğumuzu hatırlatıyor, başkalarının acılarını, başkalarının mutluluğunu, beraber paylaşabiliyorsak insan olduğumuza inanıyorum.” dedi.
Üniversite öğrencilerin İbrahim Çakır da başlattıkları kampanyaya Türkiye’nin değişik illerinden destek geldiğini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığın desteğiyle Gençlik Merkezinde giyim bankası oluşturduklarını aktaran Çakır şöyle konuştu: “Burada biriktirdiğimiz elbiseleri burada hem çalışan gönüllü gençlerin hem de liderler tarafından burada düzenlenmesini yaparak paketliyoruz.
Siirt Valiliğine çok teşekkür etmek istiyoruz gelen yardımlarımıza Sponsor olup kargoların ücretlerini karşıladılar. Tabi bu destekler artınca da bizim de çalışmaları artıyor. Biz burada gençlere de bir nevi sorumluluk çalışması yaratmaya çalışıyoruz.
Kampanyalarımız devam ediyor burada destekte bulunmak isteyen arkadaşlar Siirt gençlik merkezinde yollayabilirler bizde burada gönüllü gençler olarak burada düzenliyoruz ve yardıma muhtaç ailelere ulaştırmaya çalışıyoruz.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.