Bu haber kez okundu.

GENÇLERDEN ECDADA MEKTUP YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
banner229
Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlerin milli ve manevi duygularının canlı tutulmasını ve tarih şuurunun toplumda yerleşmesini sağlamak amacıyla bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Gençlerden Ecdada Mektup” yarışmasında ilimizde dereceye giren gençlere ödülleri verildi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüssam OLĞAÇ, Çanakkale Zaferi ve Sarıkamış konu başlıklarında düzenlenen yarışmada dereceye giren gençleri makamında kabul etti. İl Müdürlüğünde gerçekleşen ödül törenine Gençlik Merkezi Müdürü İrfan TEKİN, okul müdürleri ve veliler de katıldı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hüssam OLĞAÇ, “Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. Yılında 100 Bin Mektup” sloganıyla gerçekleşen yarışmada Türkiye genelinde hedef 100.000 mektup olmasına rağmen yarışmaya 522.190 rekor başvuru yapıldığını söyledi.
Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı ve idealini kazandırmak, dili doğru, etkin bir şekilde kullanmasını teşvik ederek okuyan düşünen ve yazan gençliğin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan yarışmada finale kalan mektupların Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde kurulan komisyon tarafından değerlendirilerek nihai sonuçların belirlendiğini anlatan OLĞAÇ, “Yarışmaya Siirt’ten katılan Gençlik Merkezi üyesi Kübra ERBEK 19-29 yaş kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Onun bu başarısı bizleri gururlandırmıştır. Kendisini ve ilimizde dereceye giren gençlerimizi canı gönülden tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” şeklinde konuştu.
İlimizde Dereceye Girenlerin Yaş Kategorisine Göre Sıralaması
11-14 Yaş Kategorisinde Dereceye Girenler
Adı Soyadı Okulu
1.Abdulkadir İNAN Şehit Org. Eşref Bitlis Ortaokulu
2.Gurbet GÜNDÜZ Şehit Org. Eşref Bitlis Ortaokulu
3.Zeynep ELÇİÇEK Fatih Ortaokulu
15-18 Yaş Kategorisinde Dereceye Girenler
1.Aslı SUAKAN 75.Yıl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi
2.M.Sait AYDIN Sosyal Bilimler Lisesi
3.Nurhayat BEYTEKİN İbrahim Hakkı Kız Anadolu Lisesi
19-29 Yaş Kategorisinde Dereceye Girenler
1.Kübra ERBEK Siirt Üniversitesi
2.Müzeyyen DİLDİRİM Açık Lise
3.Haydar ŞEN Üniversite öğrencisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.