Bu haber kez okundu.

Zübeyde Hanım Lisesinden Anlamlı Proje
banner229

Zübeyde Hanım Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinde anlamlı bir proje daha. ‘’ Fen ve Teknoloji dersi öğretim materyalin benden ‘’ adı altında bu yılki fizik dersi proje ödevlerini  laboratuvarı olmayan ilk öğretim okullarına hediye edilmek üzere fen ve teknoloji dersi öğretim materyalleri hazırlamak için kolları sıvadı .

Okulun fizik öğretmeni Ahmet izzet Diriarın öğrencilerinin araştırma , üretme yönlerinin geliştirmek eser yaratma hazzını tattırmak ve öğrencilerine verdiği proje ödevlerini anlamlandırmak adına  fizik dersinden öğrencilerinin proje ödevlerini ilk öğretim okullarına hediye etmek amacı ile fen ve teknoloji derslerinde kullanılmak üzere eğitici materyaller hazırlatmak istediğini belirtti .

Bu sayede öğrencilerinin proje ödevinin gerçek bilincinin kazandırılması , projelerini hazırlama sürecinde araştırma geliştirme uygulama yönlerinin geliştirmeyi amaçladığını belirten Ahmet izzet Diriarın, ayrıca öğrencilerin ürettiği materyallerin hediye edilen okullarca fen ve teknoloji dersinde kullanılacağını ve bu materyaller kullanıldığı müddetçe hazırlayan  öğrencinin adının geçeceğini bu sayede öğrencinin ayrı bir heyecan ve mutluluk yaşayacağını belirtti.

Konu ile ilgili konuşma yapan Zübeyde Hanım Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü idris Yolbaş  , “ Okulumuz eğitim ve bilim adına  büyük ve önemli adımlar attı. Öğretimde olduğu kadar eğitim ve sosyal alanlarda da gelişmelere imza attık. Bu sayede ilimiz de  ilgi odağı haline gelmiş, okulumuz tercih edilen meslek liseleri arasında ilk sıraları alan  bir okul olmuştur. Her yıl değişik projeler ile öğrencilerimizin farkındalık anlamında daha önce yapmış oldukları çalışmalara bir yenisini eklemenin mutluluğunu yaşadığını belirtti”

Fizik öğretmenimizin uygulamaya geçirdiği bu proje öğrencilerimizin ; öğrenmesinde en etkili yöntemlerden birinin olduğunu,  öğrencilerimizin bütün gelişim alanlarını olumlu yönde etkileyeceğini ve bu anlamda eğitici ve öğretici bir proje  olacağını belirtmişlerdir. 

Amacımız  her alanda olduğu gibi öğrencilerimizin sosyal sorumluluk sahibi olmalarını bilimsel düşünme alışkanlıklarını geliştirmeyi , aklı ve gerçekleri kullanabilen bir toplum oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.