Bu haber kez okundu.

Genç- Memur-Sen Bayırbucak Türkmen Bölgesine Yönelik Harekata Tepki Gösterdi
banner229
Genç Memur-Sen Siirt İl Başkanlığı, Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde Türkmenler'e yönelik saldırılara tepki gösterdi.
Eğitim Bir-Sen Siirt Şube Başkanlığında toplanan grup adına açıklama yapan Genç Memur-Sen Üniversite Temsilcisi Başak Hazar, yaptığı açıklamada, insanlığını kaybetmemiş vicdan sahibi herkesin bizimle birlikte olduğuna, mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkmanın yürek yangınını taşıdığına inandıklarını söyledi.
Bayırbucak'ta kadın, çocuk, yaşlı demeden sivillerin öldürüldüğünü ifade eden Hazar, "Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Esed, sözde DAEŞ'le mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya'nın, bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran'ın desteğini alıyor, hep birlikte Bayırbucak Türkmenleri'nin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyorlar" diye konuştu.
Mazlumun dininin hiçbir zaman sormadıklarını aktaran Hazar, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı Rusya'yı ve Esed'i esefle kınadıklarını vurguladı. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında olduklarını belirten Hazar, açıklamasına şöyle devam etti: "Bu anlayışla, Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Genç Memur-Sen olarak, Bayırbucak Türkmenlerine asimilasyon ve sürgün politikalarıyla zulmedilmesine sessiz kalmayacağız, izin vermeyeceğiz. Uluslararası toplumu; Putin, Esed, DAEŞ, İsrail ve İran ortak yapımı zulüm sahnesini yıkmaya ve vahşet senaryosunu yırtmaya davet ediyoruz.
Bayırbucak'ta, Türkmen Dağı'nda, Suriye'de olanlardan 'bize ne' diyemeyiz. Orada tarihimiz var. Orada asırlardır süren kardeşliğimiz var. Orada mazlum insanlar ve öldürülmek istenen insanlık var." Açıklamaya, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Siirt Şube Başkanı Murat Şeker ve Genç Memur-Sen Başkanı Selçuk Yılmaz’da katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.