Bu haber kez okundu.

"Gelin Kardeş Olalım" Projesi Kapsamında  Tillo Tabiat Parkında Lavanta Bahçesi Tesisi Kuruluyor
banner229

Ülkemizin 2023 Tarım Vizyonuna hizmet etmek için hazırlanan "Gelin Kardeş Olalım" projesinde kardeş buluşmaları devam ediyor.

Gelin Kardeş Olalım Projesi kapsamında Tillo ilçesi ile kardeş olan Antalya İli Elmalı İlçesinden Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü heyeti bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere ilimizi ziyaret ettiler.

Antalya Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kardeş ilçesi Tillo İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne ilk etapta 10 dönümlük alan için lavanta bitkisi gönderdi.

Ayrıca kale bölgesinin kalan kısmında lavanta bitkisi gönderileceği, Kale bölgesinde de lavanta bahçesi oluşturulacağı, Lavanta Bahçesi oluşturmaya Tillo İlçe Tarım Müdürlüğü personeli ve belediye işçileri tarafından Lavantaların dikimine başlandığı öğrenildi.

Kardeş ilçe Elmalı’nın Heyeti Tillo Kaymakamı Erkan Savar'ı Makamında ziyaret ederek Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün iyi niyet mektubunu takdim etmişlerdir.

Tillo ilçemizde yapılacak tarımsal faaliyetler ile ilgili bilgi alışverişi yapılmıştır. Tillo İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Tillo Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Elmalı Heyeti, İlçe Ekonomik ve Sektörel değerlendirme toplantısına katılarak köy-mahalle muhtarları, sektör paydaşları ve üreticilerle bir araya gelinerek bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundular.

Ziyaretin ikinci gününde ise Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Siirt Arı Yetiştiricileri Birliği, Siirt Fıstık Üreticileri Birliği ve Siirt Fıstık İşleme Tesisi ziyaret edilmiştir. Misafir Heyet Tillo İlçesinde Kalet’ül Üstad, Cam Seyir Terası ve Tillo Tabiat Parkında Lavanta Bahçesi Tesisi yapmak üzere fide dikimi gerçekleştirildi.

Gelin kardeş olalım projesinin amacı, kardeş Elmalı ve Tillo ilçelerimizin refah düzeyini arttırarak ülkemizin küresel rekabette daha fazla söz sahibi olmasını sağlamak, gelecek kuşaklara ambarları dolu bir Türkiye bırakmaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.